From: Umahro Cadogan <hello@umahro.com>
Subject: HJERNEREVOLUTIONEN RYKKER TIL FOLKETINGET!
HJERNEREVOLUTIONEN RYKKER TIL FOLKETINGET!

Kære Læser,

Dette nyhedsbrev kommer til at handle om hjernen og dens fantastiske potentiale.

OPLÆG FOR FOLKETINGETS SUNDHEDSUDVALG

På mandag har jeg fået æren af, at foretræde for Folketingets Sundhedsudvalg, da der afholdes en dag om nye veje i håndteringen og behandlingen af ADHD.

Jeg skal fortælle om hvilken rolle ernæring og motion har på udviklingen af børns hjerner, deres indlæringsevne og hvordan mad, ernæring og motion også kan bruges i håndteringen af det man diagnosticerer som ADHD.

Der er kun 10 minutter til præsentationen og 10 minutters spørgetid, så jeg skal være virkelig skarp og klar i mælet.

Et af de centrale budskaber i min præsentation bliver vigtigheden af at understøtte og forbedre hjernens neuroplasticitet og derefter udnytte denne.

Neuroplasticitet betyder ikke at hjernen er lavet af plastik, men at den potentielt er ekstremt fleksibel og forandringskapabel.

Tænk på hjernen som en klump modellervoks, der faktisk kan formes og omformes.

Men hvis du kommer modellervoks i dybfryseren, så bliver det jo hårdt som stål, og så kan man ikke forme det.

Alt der er usundt - rygning, søvnmangel, slamfedt, sukker-chok efter sukker-chok, stress, mangel på motion og for meget alkohol for at nævne nogle - hæmmer neuroplasticiteten.

Alt der er sundt, det fremmer derimod neuroplasticiteten. Så træning, motion, afstressning, grøntsager, fisk, sundt fedt o.s.v. gør hjernen mere fleksibel og udviklingsparat.

Så mere sundhed giver et markant bedre grundlag for udvikling og indlæring.

Dette grundlag skal så benyttes, ved at give hjernen og centralnervesystemet masser af inputs, der faktisk stimulerer udvikling og fremgang.

Der kommer også andre spændende indlæg, bl.a. Karen Nørby, der er ernæringsterapeaut og der har skrevet flere virkelig gode bøger om kost og ernæring i behandlingen af ADHD både baseret på forskning, hendes egne erfaringer som forælder og rigtig megen klinisk erfaring fra utallige konsultationer med klienter med ADHD.

Derudover også en psykolog, der arbejder med at ændre familiemiljøet og de rammer børnene er i, fremfor at bruge medicin.

Jeg glæder mig virkelig til at gøre en forskel og selv at lære mere og blive inspireret.

KOSTTILSKUD I BEHANDLINGEN AF ADHD OG AUTISME?

Udover kostændringer, motion og ændring af rammerne i hjemmet, skolen og hverdagen, så er der også et potentiale i brugen af kosttilskud, når det kommer til mentalfunktion og indlæring.

Her er f.eks. et interessant review fra sidste år.

"Existing evidence suggests that children and adolescents in developed countries may perform better on tests of nonverbal intelligence and on behavioral measures after receiving vitamin and mineral supplements with or without n-3 PUFA supplementation compared with those receiving placebo, regardless of age and supplementation formula.

The strongest effects were observed in trials that lasted over 3 months and in subgroups of children with low socioeconomic status, symptoms of attention deficit hyperactivity disorder, and/or learning disabilities.

Future studies should focus on children and adolescents who have a low socioeconomic status or are likely to be suffering nutritional deficiencies to determine the impact of vitamin and mineral supplements with or without n-3 PUFA supplementation on their cognitive and behavioral functioning. These studies should ideally include blood sample analyses to help determine if nutritional status influences the response to supplementation and whether changes in blood status account for effects on cognition and behavior."

"Influences of micronutrient and omega-3 fatty acid supplementation on cognition, learning, and behavior: methodological considerations and implications for children and adolescents in developed societies." Frensham LJ, Bryan J, Parletta N. (2012) Nutr Rev. 70(10): 594-610.

Hvis du vil dykke ned i mere af evidensen, så kan jeg varmt anbefale Food and Behaviour Research, der er en organisation, hvis mål er at få udbredt og inkorporeret brugen af kost og ernæring i forebyggelsen og behandlingen af adfærdsmæssige, indlæringsmæssige, mentale, neurologiske og kognitiv problemer.

Deres website www.fabresearch.org bugner med forskning og viden og der opdateres dagligt.

WORKSHOPS OM KOST, MOTION OG INDLÆRING I SAMARBEJDE MED SEMINARER.DK

Tirsdag d. 11. og torsdag d. 13. juni holder jeg heldagsworkshops om brugen af kost, ernæring og motion i håndteringen af ADHD, autisme o.l. indlærings-, adfærds- og udviklingsproblemer i samarbejde med Seminarer.dk.

Tirsdag er i Roskilde og torsdag er i Vejle.

Målgruppen er alle der arbejder med indlærings-, udviklings- og adfærdsforstyrrelser.

SE ET INTERVIEW MED MIG OM DAGENE VED AT KLIKKE PÅ BILLEDET NEDENFOR

TILMELD DIG OG LÆS MERE OM DAGENE HER

HJÆLP TIL SELVHJÆLP VED AUTISME, ADHD, ASPERGER O.L. TIRSDAG D. 18. JUNI I KØBENHAVN

Ugen efter holder jeg hjælp til selvhjælpsworhshoppen for alle der har autisme, ADHD, Asperger o.l. indlærings-, udviklings- og adfærdsproblemer inde på livet.

Så har du nogle af de her indlærings-, udviklings- og adfærdsproblemer inde på livet i din familie, så er det workshoppen for dig.

Det er sidste workshop inden efteråret.

TILMELD DIG OG LÆS MERE OM HJÆLP-TIL-SELVHJÆLPSWORKSHOPPEN HER

SKAL VI OGSÅ LAVE EN HJERNEREVOLUTION HOS DIG ELLER JER?

Det er væltet ind med henvendelser om hvornår jeg laver lignende Hjernerevolutionære foredrag og workshops igen eller hvornår jeg laver dem andre steder i landet.

Jeg har jo en mission med Sundheds-, Køkken- og Hjernerevolution med kniv og gaffel. Og hvis der skal være en revolution, så må man jo get on the road.

Men jeg har brug for lokale sparringspartnere, så foredrag og workshops kan komme op og stå og der kommer deltagere.

Rigtig mange mailer, skriver på min FB profil og ringer og siger "Arrgh Umahro, kom nu til Aalborg/Aarhus/Odense/Nyborg o.s.v.". Når jeg så slår workshops op de pågældende steder, kommer der ikke altid så mange og nogle gange må jeg aflyse.

Derfor har jeg p.t. ikke så mange åbne foredrag og workshops udenfor København. (Til gengæld bliver jeg booket til rigtig mange lukkede foredrag og workshops for skoler, virksomheder, organisationer, kommuner, regioner og foreninger...men dem kan du jo ikke komme med til.) Men jeg vil gerne meget mere ud og inspirere og revolutionere.

Så hvis du sidder/arbejder et sted derude i landet og gerne vil have at Hjernerevolutionen også rammer din familie, by, skole, forening eller arbejdsplads, så giv endelig lyd...og hjælp mig med at gøre dit ønske til virkelighed, ved at hjælpe med at skaffe et sted at være og skabe opmærksomhed lokalt, så der kommer rigtig mange til foredraget eller workshoppen.

Min skønne assistent Maria er klar til at tage imod dit/jeres ønske og hjælpe med at få foredraget eller workshoppen op at køre.

Ring på 31 32 97 70 eller send en mail til hello@umahro.com. Maria er klar til at tage lytte og hjælpe med at stable et foredrag eller en workshop på benene.

KH og bon appetit,

Umahro a.k.a. Fidel Gastro
Inspirator, sundheds-nørd, forelsket i mad, adjungeret professor i ernæring og Functional Medicine, træinings-freak, kogebogsforfatter og humørspreder

KALENDEREN

Se alle de arrangementer, som du selvfølgelig bør komme med til mindst 2 af…

NUTRIOGENETIC COOKING • LUKKET WORKSHOP I ENGLAND • FREDAG D. 25. MAJ

KANTINEREVOLUTION TIL CODANS SUNDHEDSUGE • MANDAG-FREDAG D. 27-31. MAJ • LUKKET ARRANGEMENT FOR CODANS MEDARBEJDERE • SE HVORDAN VI KAN LAVE EN KANTINEREVOLUTION HOS DIG/JER HER

DNA-LIFE UDDANNELSE OG CERTIFICERING FOR BEHANDLERE • MODUL 1 • LØRDAG-SØNDAG D. 1-2. JUNI

HJÆLP TIL SELVHJÆLP VED SMERTER, IRRITATION OG BETÆNDELSESTILSTANDE SÅSOM GIGT, FIBROMYALGI, OVERTRÆNING OG OVERBELASTNING • MANDAG D. 3. JUNI • KØBENHAVN

FOREDRAG OM MAD OG MENTALFUNKTION FOR LANDSFORENINGEN AUTISME, SJÆLLANDSKREDSEN • MANDAG D. 3. JUNI • LUKKET ARRANGEMENT

FOREDRAG OM ERNÆRING PÅ SUND DAG ÅRHUS • SØNDAG D. 9. JUNI

FÅ DET ALLERSUNDESTE 2013…DU FORTJENER DET • ÅRHUS • SØNDAG D. 9. JUNI

KONSULTATIONER I ÅRHUS • MANDAG D. 10. JUNI

KOST OG ERNÆRING SOM AKTIV MEDSPILLER I HÅNDTERINGEN AF ADHD OG ANDRE INDLÆRINGS- OG UDVIKLINGSFORSTYRRELSER • KØBENHAVN • TIRSDAG D. 11. JUNI

KOST OG ERNÆRING SOM AKTIV MEDSPILLER I HÅNDTERINGEN AF ADHD OG ANDRE INDLÆRINGS- OG UDVIKLINGSFORSTYRRELSER • VEJLE • TORSDAG D. 13. JUNI

DNA-LIFE UDDANNELSE OG CERTIFICERING FOR BEHANDLERE • MODUL 2 & EKSAMEN • LØRDAG-SØNDAG D. 15-16. JUNI

HJÆLP TIL SELVHJÆLP VED ADHD, AUTISME, ASPERGER O.L. INDLÆRINGS-, UDVIKLINGS- OG ADFÆRDSPROBLEMER • KØBENHAVN • TIRSDAG D. 18. JUNI

HJÆLP TIL SELVHJÆLP VED KRONISK TARMBETÆNDELSE • KØBENHAVN • TORSDAG D. 20. JUNI

FÅ DET ALLERSUNDESTE 2013…DU FORTJENER DET • KØBENHAVN • TORSDAG D. 20. JUNI