From: Umahro Cadogan <nyhedsbrev@umahro.com>
Subject: GLÆDELIG "BAGJUL" OG GODT NYTÅR

Kære Læser,

Jeg håber du har haft en absolut skøn jul, et fantastisk 2012 og en all out nytårsfest, uanset om den stod på en nat i Dionyses arme eller var med børn og familie, som hovedtemaet.

Mit 2012 har været dejligt, udfordrende, lærerigt og med ret meget run på.

Der er sket rigtig meget både fagligt, personligt og i firmaet.

Lige et par highlights:

 • Jeg har fået kontakt med min storebror Andre, som jeg godt vidste fandtes, men aldrig har mødt. Han fandt mig via FaceBook og min YouTube kanal på engelsk. Da han havde set mig på YouTube, var han ret sikker på, at vi var i familie. Vores grin, smil, gestikuleren og mimik er næsten identiske. Så skrev han til mig og spurgte, om jeg måske havde en bror fra min fars tid i London, som jeg aldrig havde mødt. Det sagde jeg ja til og nu har min far kontakt med hans long lost son og mine to søstre på min fars side og jeg, har fået endnu en søskende i flokken.
 • Jeg udgav 2 bøger i november. Slip Slikket som jeg har skrevet med Lone “PowerPrinsesse” Rasmussen og Safter som jeg har skrevet sammen med Søren Ejlersen fra Aarstiderne. Der går så nok lidt tid, inden jeg udgiver 2 bøger på en måned, da det er rimeligt hektisk med presse o.s.v.
 • Slip Slikket websitet er kommet i luften. Der kan du finde uddrag fra bogen, videoer fra bogen, booke din plads på Slip Slikket foredragene i januar og februar og snart købe vores online forløb “Slip Slikket på 7 uger”, hvis du har brug for en laaaang hjælpende hånd med at slippe slikket og vælge noget meget bedre for dig selv.
 • Jeg er blevet adjungeret professor på mastersgraden i Nutrition and Functional Medicine på University of Western States i Portland, Oregon.
 • BodySchool er endelig gået i luften. Det er mit samarbejde med Jacob Søndergaard og Anna Bogdanova, hvor vi giver dig de optimale trænings- og kostredskaber i forhold til din kropstype. Så bruger du jo kun tiden på det, der virker allerbedst.
 • Jeg har lavet hjernemadsmenuen til Charlottehavens mødeforplejning.
 • Jeg er virkelig kommet i gang med sportsernæring og Functional Medicine til elitesportsfolk på topniveau. Jeg er nu tilknyttet et af de helt store cykelhold som deres Peak Performance Advisor (og det kommer du til at høre meget mere om inden længe), jeg har hjulpet flere af landets bedste amatørcykelryttere med at komme tilbage efter udbrændthed og sygdom, jeg har udviklet et Peak Performance program til Fitness.dk’s elitehold for cykelryttere og triatleter og så er jeg blevet også blevet rådgiver for Kristina Dybdahl, der er en af nordeuropas bedste kvindelige fitness atleter og bodybuildere (og hun er 200% clean og gider kun “au naturel”).
 • Jeg har rykket mit træningscenter hjem til mig selv, så jeg altid kan nå at træne igennem. Så nu har jeg 13 forskellige KettleBells, en Kettler Concept2 romaskine, en pull up bar, et TRX-sæt og et sæt gymnastik ringe hjemme i “hovedkvarteret”, så jeg kan lave næsten alle de slags træning, jeg elsker. Det eneste jeg skal ud af huset for at lave, er boksetræning og virkelig tung styrketræning med vægtstænger.
 • Jeg er gået i gang med min næste bog Kvinderevolution, der skal være en pendant til Herrerevolution: Sådan får du styrke, potens og power? men selvfølgelig for kvinder. Jeg har allerede lavet de første 3 interviews med skønne kvinder og mangler endnu en 20-30 interviews til ekspertudtalelser og portrætter i bogen.
 • Jeg er begyndt at bruge genanalyser med mine patienter og klienter, så vi bedre kan forudsige, hvilken kost, træning og hvilke livsstilsændringer, deres kroppe vil reagere allerbedst på og hvad der ikke kan betale sig. For mine elitesportsfolk betyder det, at vi kan begynde at tilrettelægge deres træning, restitution, kost og kosttilskud alt efter hvor store genetiske fordele (eller svagheder), der har i forhold til udholdenhed, iltoptag, blodgennemstrømning, styrke, eksplosivitet, restitution og evne til at hele skader og slitage. For mine Executive Power™ klienter kan vi gå ind og se, hvor de har svagheder i forhold til hjertekarsygdom o.a. velfærdssygdomme inden de står med problemerne og sætte ind i god tid…eller at vi kan finde den mest effektive kostændring og hvilke tilskud, de kan have gavn af, hvis først vi står med forhøjet blodtryk, forhøjet kolesterol, hjerterytmeforstyrrelser e.l. Og selvfølgelig er vi mere end vores gener, så genanalyser siger ikke alting, men de er endnu et godt redskab at benytte sig af.
 • Jeg har været “vært” i mit første TV-program “Sandheden om sukker” på DR2, der blev vist i efteråret. Vi afvendte bl.a. to sukkernarkomaner fra slik, kage, kaffe, sodavand og den slags. Det gjorde at deres blodprøver for kolesterol o.s.v. blev hlet normale på blot 3 uger. Og der er nye programmer på tegnebrættet til 2013.
 • Jeg har lavet Køkken-, Kantine-, Firma- og Sundhedsrevolution i ret mange store organisationer, så jeg har haft æren af at nå mange tusinde mennesker og forbedre deres mad. Bl.a. DFDS, ISS International, Dan-Ejendomme, Dansk Industri, Dansk Erhverv og Microsoft. Jeg glæder mig til at lave endnu flere lignende opgaver i 2013.
 • Jeg er begyndt at dyrke yoga. Al den styrketræning, crossfit og træning med KettleBells (og romaskinen her på det sidste) har gjort mig ret brutalt stærk og udholdende, men nu skal bevægeligheden og mobiliteten med.
 • Jeg er blevet underviser for Correction Academy hvor jeg afholder kurset “Functional Medicine – Next generation behandling af smerter og inflammation i bevægeapparatet” for fagfolk der arbejder med smerter, skader og overbelastning sammen med min gode ven og kollega, Martin Lund Rasmussen, der både er fysioterapeaut og har en Mastersgrad i akupunktur og kinesisk medicin. Vi holder kurserne igen i januar og februar.
 • Jeg har fået nye hjælp til selvhjælpsworkshops med i repertoiret bl.a. hjælp til selvhjælp ved gigt, skader, smerter og irritationstilstande i bevægeapparatet og hjælp til selvhjælp ved PCOS, infertilitet, PMS, andre menstruationsforstyrrelser og kvindelige hormonproblemer.
 • Jeg er blevet madskribent for Alt For Damerne. Mine første opskrifter kommer med i februar, hvor der bl.a. kommer en fantastisk Valentines menu.

ET KIG I KRYSTALKUGLEN

Politiken, Alt For Damerne og et par af de engelske celebrity blade har interviewet mig om sundhed og hvad jeg vil anbefale, samt hvad der bliver “in” i 2013 og frem

Her har du et par af mine anbefalinger og gæt:

 1. Juicing is here to stay! En af de ting, som jeg får allermest feedback på fra mine klienter, workshop-deltagere, elite sportsfolk o.s.v. er at friskpresset grøntsagsjuice med en smule frugt i virker! Det er en virkelig nem måde, at få endnu mere næring indenbords. Se juicevideoer med Søren Ejlersen og jeg.
 2. Paleo og andre kostformer baseret på mere “oprindelig” mad are here to stay. Det næste skud på stammen er LCHF. Det står for Low-Carbohydrate-High Fat og kommer fra Sverige. Tanken er at skære i de raffinerede og koncentrerede kulhydrater og så få mere energi via fedt. Det virker ret godt for dem, der ikke kører optimalt på store mængder kulhydrater og dem er der nogen af. Læs bloggen af The Diet Doctor, en svensk læge der er stor fortaler for LCHF. Læs også Madbanditten.
 3. Faste får en revival. Der er kommet data fra de første store studier af forskellige former af faste. Ikke som udrensning, men på blodsukkerkontrol, hjertekarsygdomme, type II diabetes, vægt og kræftforebyggelse. Perioder uden en overflod af energi virker…men det er vi jo også “opvokset” med evolutionært set. BBC har lavet et fantastisk dokumentarprogram om faste.
 4. Gentests kommer på banen. Bliver du også lidt forvirret, når stenalder-fortalerne og raw fooderne ryger i flæsket på hinanden? Og hvordan kan det være, at meget forskellige kostretninger virker godt for forskellige mennesker, så nogle får det fantastisk på stenaldermad eller LCHF, hvorimod andre virkelig trives på vegetarmad, veganerkost eller raw food. Mit bud er genetik. Vi er simpelthen forskellige og det gælder også, hvilket brændstof vi fungerer bedst på. Selvfølgelig er der nogle fælles ting, uanset hvem man er, såom at grøntsager er selvfølgelig gode for alle, ingen er genetisk designet til at blive sunde af sodavand, søvn er godt for dig og motion og bevægelse er essentielle for at din krop fungerer. Men der er også genetiske forskelle, der gør at nogle responderer rigtig godt på det ene og andre på det andet.

HVAD SKAL 2013 BRINGE DIG?

Jeg håber at du har nogle skønne forventninger til 2013. For hvis 2012 var en fest, så kan 2013 jo lige så godt fortsættes på samme maner.

Og hvis 2012 var et hårdt år for dig, så kan det jo kun blive bedre i 2013.

Uanset hvad, så husk de 5 faktorer der giver et længere, gladere og mere vitalt liv.

 1. Bevæg dig hver dag
 2. Spis “rigtig” mad, drink vand og the, kaffe og alkohol med måde
 3. Skønhedssøvn
 4. Afstressning og ro
 5. Find din plads i verden (du er en del af et socialt netværk, du er vigtig for andre mennesker som du har en tæt relation med, andre er der for dig og du synes der er en mening med livet og universt)

Det er de fem faktorer, der er forskellen på “Blue Zones” – steder i verden hvor folk lever ekstraordinært længe, er uhørt sunde, har det virkelig godt og er virkelig er glade – og så alle andre steder, hvor hverken kronologisk eller funktionel leveralder er lige så lang.

Yes, it is that simple for starters!

Hav et absolut smukt 2013.

KH og bon appetit,

Umahro a.k.a. Fidel Gastro
Inspirator, sundheds-nørd, forelsket i mad, adjungeret professor i ernæring og Functional Medicine, træinings-freak, kogebogsforfatter og humørspreder

KALENDEREN

HJÆLP TIL SELVHJÆLP VED KRONISK TARMBETÆNDELSE • FREDAG D. 4. JANUAR

MØD MIG OG SØREN EJLERSEN MED JUICER TIL LIVING ACADEMYS NYTÅRSKUR ‘KRÆS FOR KVINDER’ • SØNDAG D. 6. JANUAR

HJÆLP TIL SELVHJÆLP VED AUTISME, ADHD, ASPERGER O.L. INDLÆRINGS-, UDVIKLINGS- OG ADFÆRDSFORSTYRRELSER • MANDAG D. 7. JANUAR

HJÆLP TIL SELVHJÆLP VED DEPRESSION, VINTERDEPRESSION, BIPOLÆR LIDELSE, ANGSTTILSTANDE O.L. PSYKISKE PROBLEMER • FREDAG D. 11. JANUAR

FUNCTIONAL MEDICINE TIL NEXT GENERATION BEHANDLING AF SMERTER OG INFLAMMATION I BEVÆGEAPPARATET I KØBENHAVN • LØRDAG-SØNDAG D. 12-13. JANUAR

HJÆLP TIL SELVHJÆLP VED KRÆFT • MANDAG D. 14. JANUAR

SLIP SLIKKET FOREDRAG I ÅRHUS • TIRSDAG D. 15. JANUAR

SLIP SLIKKET FOREDRAG I KØBENHAVN • TIRSDAG D. 29. JANUAR

SLIP SLIKKET FOREDRAG PÅ FANØ • TIRSDAG D. 5. FEBRUAR

FUNCTIONAL MEDICINE TIL NEXT GENERATION BEHANDLING AF SMERTER OG INFLAMMATION I BEVÆGEAPPARATET I ÅRHUS • LØRDAG-SØNDAG D. 9-10. FEBRUAR

HJÆLP TIL SELVHJÆLP VED GIGT, LEDSMERTER, MUSKELSMERTER OG ANDRE KRONISKE SMERTE- OG BETÆNDELSESTILSTANDE I BEVÆGEAPPARATET • TIRSDAG D. 19. FEBRUAR

HJÆLP TIL SELVHJÆLP VED PCOS, PMS, INFERTILITET, MENSTRUATIONSFORSTYRRELSER O.L. HORMONELLE PROBLEMER • TORSDAG D. 28. FEBRUAR

HJÆLP TIL SELVHJÆLP VED ASTMA, EKSEM, NÆLDEFEBER OG HØFEBER • TIRSDAG D. 5. MARTS