From: Umahro Cadogan <hello@umahro.com>
Subject: 3 MÅNEDER, KOST OG EN GENTEST VAR ALT DER SKULLE TIL FOR AT FÅ STYR PÅ KREDSLØBET
3 MÅNEDER, KOST OG EN GENTEST VAR ALT DER SKULLE TIL FOR AT FÅ STYR PÅ KREDSLØBET

Kære Læser,

For at være helt ærlig, så kunne screeninger for hjertekarsygdom godt gøres bedre, end de bliver gjort.

Hvis man ser på kolesteroltal, triglycerider, blodtryk, vægt, tobakforbrug og alkoholindtag, så kan man kun identificere omkring 50% af dem, der er i risikozonen.

Og hvis man behandler folk, så de kommer indenfor normalområderne for kolesterol, triglycerider, blodtryk o.s.v., så vil halvdelen af patienterne stadigvæk få et hjerteanfald

Det er selvfølgelig noget, men ikke godt nok.

DET KAN GØRES BEDRE • MARK HOUSTON

For at citere kardiologen Mark Houston:

“…I am trying to teach people…that our present approach to cardiovascular medicine is a bit obsolete and needs to be totally revamped. We are not achieving an optimal reduction in cardiovascular risk. In fact, most patients who achieve desired goals for what we as traditional risk factors – hypertension, dyslipidemia, diabetes, obesity and smoking – even with those controlled by the present definitions, about half the people will still have heart attacks.

What that tells you is that we are obviously missing something. And what I think we’re missing is about 395 other coronary heart disease risk factors.

The way I put this in simple terms is that there is an infinite number of insults to the artery, but there are only three finite responses. Those three finite responses…are inflammation, oxidative stress and autoimmune disease of the vasculature. So the way we are going to reproach cardiovascular disease is to find biomarkers that identify those three finite responses, and then we backtrack to find the reason – the why…"

Integrative Medicine • Vol. 12, No. 2, s. 54-59 • April 2013

INDIVIDUALISERET BEHANDLING AF RISIKOFAKTORER FOR HJERTEKARSYGDOM TOG KUN 3 MÅNEDER

En af mine klienter på Toplederkuren™, var oprindeligt i den kategori Mark Houston taler om, med de 50% i risikozonen, som vi ikke identificerer på normalscreeningerne.

Han røg ikke, han motionerede, han spiste mange grøntsager og ekstra jomfruolivenolie, hans blodtryk og blodprøver så umiddelbart fine ud, han var ikke overvægtig som sådan (selvom han godt kunne smide et par kg ekstra. Alt så umiddelbart glimrende ud.

Men da en del af Toplederkuren er et meget omfattende helbredscheck, så lavede vi en meget mere grundig screening af hjertekarfunktion og risikofaktorer.

Og der viste det sig, at der faktisk var nogle problemer.

LDL-kolesterol er nemlig ikke bare LDL-kolesterol. Nej, der findes flere forskellige undergrupper af LDL-kolesterol og nogle af dem er ganske ufarlige, hvorimod andre er skadelige.

Og han havde forhøjede mængder af nogle af de skadelige typer af LDL-kolesterol. Desuden havde han høje mængder af iltet LDL-kolesterol, altså branket LDL-kolesterol (tænk noget á la branket smør).

Og det er problematisk.

Så man kan godt have et helt normalt LDL-kolesterol, hvis for meget af det er af de undergrupper, der faktisk er skadelige.

Og man kan have et forhøjet LDL-kolesterol uden at det er så farligt, hvis det meste af LDL-kolesterolet er i de ufarlige undergrupper.

ALT BLEV NORMALISERET MED KOST, ERNÆRING OG MOTION…BASERET PÅ HANS GENER

Forhøjede mængder af de “farlige” typer LDL-kolesterol samt iltet LDL-kolesterol, skal man ikke kimse af.

Så det skulle vi have ordnet.

Men når nu han egentlig spiste og levede ret sundt, hvordan skulle vi så gribe det an?

Hvad skulle vi ellers gøre?

For at sortere i must do, nice to do, don’t waste your time og don’t do (as it might kill you), lavede vi en gentest, hvor vi kunne se hvad der påvirkede hans kolesteroltal og hjertekarsystem på forskellige måder.

Og armeret med den viden gik vi i krig med kostændringer, målrettet brug af kosttilskud, optimering af træning og livsstil samt mindre rødvin (da han var en af de få, hvor moderate mængder alkohol giver problemer fremfor at gavne).

LÆS HELE HISTORIEN OM HVORDAN DÅRLIGE KOLESTEROLTAL BLEV NORMALISEREDE PÅ 3 MÅNEDER HELT UDEN MEDICIN FOR EN AF MINE KLIENTER PÅ TOPLEDERKUREN™

SKAL DU OGSÅ HAVE EN TOPLEDERKUR™?

I sidste uge meldte yderligere 2 personer sig til en Toplederkur™.

Vil du også vinke farvel til middelmådige sundhedschecks og have redskaberne samt viden til ikke blot at forblive sund mange år endnu, men også at peak performe og have al den energi, som du fortjener?

SÅ SKAL DU MED PÅ TOPLEDERKUREN

Psst. Hvis du har hjertekarsygdom eller det løber i familien og du gerne vil have et noget grundigere check, så se på testpakken til Toplederkuren™. Det er muligt at lave en hjertekarscreening, hvor det ikke er hele Toplederkur™-pakken, men blot hjertekardelen vi laver og baserer et personligt forløb på.

FÅ DET ALLERSUNDESTE 2013 • FOREDRAG I ÅRHUS FREDAG AFTEN

Jeg holder mig blockbuster foredrag “Få det allersundeste 2013…du fortjener det” i Århus igen.

Det bliver fredag aften kl. 19:30-22:00.

HAPS DIN PLADS HER

Jeg ved godt at fredag aftener måske ikke er det allerbedste tidspunkt, men det er der, hvor jeg kan få det til at passe i Århus, da jeg har konsultationer i Århus hele fredagen og skal undervise nogle af deltagerne på Sundhedsrevolutionær-uddannelsen om lørdagen.

Så hvis du gerne vil have inspiration til at få det allersundeste og mest fantastiske og vitale 2013, så skal du med.

Du får f.eks. redskaberne til at optimere produktionen af signalstofferne i din hjerne, uden at det egentlig er særlig svært.

KØB DIN BILLET HER

SUNDHEDSREVOLUTIONÆR HOLD 6

Sundhedsrevolutionær hold 6 starter til maj.

Det bliver i en ny opdateret udgave, hvor alt online-materialet ligger i Zenbilling, som der gør det meget nemmere og mere overskueligt for både mig at arbejde med og dig bruge.

Hvis du gerne vil vide mere om Sundhedsrevolutionær hold 6, så skriv dig på interesselisten lige nedenfor.

Der er nogle gode bonusgodter, som du får adgang til, når du skriver dig på interesselisten (også selvom du ikke melder dig på Sundhedsrevolutionær hold 6 i sidste ende):

  • Previews i form af videomateriale fra 8 af de 14 moduler på Sundhedsrevolutionær uddannelsen
  • Previews på online foredag som du også får adgang til på Sundhedsrevolutionær-uddannelsen

TILMELD DIG INTERESSELISTEN FOR SUNDHEDSREVOLUTIONÆR HOLD 6

KH og bon appetit,

Umahro a.k.a. Fidel Gastro
Inspirator, sundheds-nørd, forelsket i mad, adjungeret professor i ernæring og Functional Medicine, træinings-freak, kogebogsforfatter og humørspreder

KALENDEREN

Se alle de arrangementer, som du selvfølgelig bør komme med til mindst 2 af…

PEAK PERFORMANCE FOREDRAG OG WORKSHOP FOR DONG • TIRSDAG D. 9. APRIL • LUKKET ARRANGEMENT

KONSULTATIONER I ÅRHUS • FREDAG D. 12. APRIL

FÅ DET ALLERSUNDESTE 2013…DU FORTJENER DET • FREDAG D. 12. APRIL I ÅRHUS

MADLAVNINGS- OG SUNDHEDSDAG FOR DEN RYTMISKE HØJSKOLE I VIG • LUKKET ARRANGEMENT • MANDAG D. 15. APRIL

FÅ DET ALLERSUNDESTE 2013…DU FORTJENER DET • KØBENHAVN • TIRSDAG D. 16. APRIL

HJÆLP TIL SELVHJÆLP VED ASTMA, HØFEBER, NÆLDEFEBER OG EKSEM • KØBENHAVN • TORSDAG D. 18. APRIL

SLIP SLIKKET: DU BEHØVER IKKE AT KÆMPE • VEJLE • TORSDAG D. 18. APRIL

FOREDRAG OM SKADESFOREBYGGELSE OG SMERTELINDRING GENNEM MADEN PÅ PERFORM BETTER TOUR 2013 I ÅLBORG • OM FORMIDDAGEN TORSDAG D. 26. APRIL

FOREDRAG OM PEAK PERFORMANCE OG SKADEFOREBYGGELSE GENNEM MADEN PÅ NEW LEVEL CONVENTION • OM EFTERMIDDAGEN TORSDAG D. 26. APRIL

FOREDRAG OM SKADESFOREBYGGELSE OG SMERTELINDRING GENNEM MADEN PÅ PERFORM BETTER TOUR 2013 I SVENDBORG • SØNDAG D. 5. MAJ

MOTION OG STRESS: SYND ELLER FRELSE? • TIRSDAG D. 7. MAJ • SILKEBORG

KONSULTATIONER I ÅRHUS • FREDAG D. 10. MAJ

FÅ DET ALLERSUNDESTE 2013…DU FORTJENER DET • FREDAG D. 10. MAJ I ÅRHUS

FOREDRAG OM SKADESFOREBYGGELSE OG SMERTELINDRING GENNEM MADEN PÅ PERFORM BETTER TOUR 2013 I KØBENHAVN • MANDAG D. 20. MAJ

FÅ DET ALLERSUNDESTE 2013…DU FORTJENER DET • ONSDAG D. 22. MAJ i AABENRAA • I SAMARBEJDE MED CAFE BUTLER…DE SÆLGER BILLETTER

NUTRIOGENETIC COOKING • LUKKET WORKSHOP I ENGLAND • FREDAG D. 25. MAJ

HUSK MIN BLOG

Jeg blogger på blog.umahro.com.

Og jeg bliver snart aktiv blogger hos The Personalized Lifestyle Medicine Institute