From: Umahro Cadogan <hello@umahro.com>
Subject: SELVHJÆLP TIL MERE VELSMAG, SUNDHED OG VITALITET
SELVHJÆLP TIL MERE VELSMAG, SUNDHED OG VITALITET

Kære Læser,

Så er sommerferien ved at være ovre.

Jeg håber du har nydt den.

Min var skøn. Jeg nåede bl.a. til Berlin med min kæreste, hvor vi spiste skøn mad morgen, middag og aften (og derfor startede hver eneste dag med en ret hård workout samt gik 10-15 km hver dag, så der var en eller anden overensstemmelse mellem kalorier ind og ud).

Jeg nåede også til LA, hvor jeg var med til Crossfit Games (altså ikke som en deltager, selvom jeg godt kan tage 50% af deltagerne i roning…men så er der lige de 25-50 andre ting, man skal være grum til, hvor jeg nok skal træne en smule mere, for at kunne følge med).

HJÆLP TIL LÆKRERE MAD?

Jeg har jo lavet en opskrift eller tre i mine kogebøger, i TV-programmer, blade, aviser, kundeopgaver m.m.

Og der er selvfølgelig en hel del, du kan købe adgang til i mine bøger, men der ligger også en masse gratis opskrifter og madlavningsinspiration fra mig online.

Her er gratis godter, hjælp til selvhjælp i køkkenet:

SELVHJÆLP TIL AT FORSTÅ ÅRSAGERNE TIL DINE HELBREDSPROBLEMER SÅ DU SELV KAN GØRE NOGET VED DEM

Når der opstår helbredsproblemer, sygdom og symptomer, kan man enten behandle hele patienten, eller man kan nøjes med at behandle diagnosen eller symptomet.

Det problem der kan være med sidstnævnte, er at diagnoser og isolerede symptomer ikke fortæller hele historien.

Hvorfor er der opstået forhøjet kolesterol og åreforkalkning eller astma hos en person?

Man kan selvfølgelig godt give kolesterolsænkende medicin eller nogle beta 2-agonister, såsom Bricanyl, der får lungerne til at udvidde sig.

Men tit er der jo mere på spil, for forhøjet kolesterol eller astma opstår af en eller anden årsag. Det er ikke blot noget, man tilfældigt rammes af.

Og årsagerne er ikke altid de samme. De kan være forskellige fra person til person.

Men hvordan finder man hoved og hale i det?

Functional Medicine to the rescue

Functional Medicine er tilgangen til sundhed og sygdom, hvor man ser på den enkelte patient og helheden, fremfor blot diagnosen. Ikke for at udelukke de helt traditionelle medicinske behandlinger, men for at bruge de redskaber og tiltag, der skal til, for at den enkelte patient får det bedre i det store hele.

Det var med den tilgang – Functional Medicine – jeg selv fik has på en kombination af kronisk tarmbetændelse og autoimmunreaktioner i lever, muskler, led, nervesystem og huden for snart 20 år siden.

Men hvordan gør man det overskueligt? Hvordan får man taget stilling til alle faktorer, der kan være på spil i ens diagnose, sygdom og/eller symptomer?

En af de ting, jeg arbejder indgående med både i klinikken, på Sundhedsrevolutionær-uddannelsen og i alle mine hjælp til selvhjælpsworkshops, er The Functional Medicine Matrix.

Det er systematisk måde/tilgang, hvor man ser på den enkelte person og får et overblik over alle de faktorer, der kan være medvirkende til at skabe og/eller påvirke de helbredsproblemer, man kæmper med.


Prøv at bruge ovenstående diagram til at udredde de mange faktorer, der kan være medvirkende, hvis du har helbredsproblemer.

Du vil højst sandsynligt få en bedre forståelse for, hvad der er af muligheder for selvhjælp v.h.a. kost, motion, næringsstoffer, urter, livsstilsændringer, afstressning o.l., når du ser, hvor der kan være problemer.

Samt hvor der eventuelt er områder, du har behov for ekstern eksperthjælp, for at kunne komme videre med.

Det er f.eks. nok mere, end du selv kan håndtere, hvis du virkelig skal rette op på dit bevægelsesmønster eller finjustere træning, så det virker som medicin, når der er svær sygdom. Eller hvis du skal have optimeret mitokondriefunktionen, såfremt den er kompromitteret (mitokondrierne er "brændeovnene" inden i dine celler, hvor kalorier i form af sukkerstoffer, fedtstoffer, alkohol og evt. aminosyrer bogstavelig talt bliver "brændt af" med ilt, så der frigives energi, du kan bruge til noget).

DOWNLOAD SKEMAET DU SER OVENFOR MED THE FUNCTIONAL MEDICINE MATRIX

NB: The Functional Medicine Matrix er udviklet af The Institute For Functional Medicine

HJÆLP TIL SELVHJÆLP VED SMERTER OG INFLAMMATION I BEVÆGEAPPARATET • TORSDAG D. 14. AUGUST • KØBENHAVN

Spis og lev dig til mindre inflammation, færre smerter samt bedre og hurtigere heling

Kroniske betændelses- og smertetilstande i bevægeapparatet kan være invaliderende.

Lær hvordan du kan gøre noget ved betændelsestilstanden og smerterne, så livskvaliteten, søvnen, humøret og bevægeligheden bliver bedre.

Lær hvordan du kan bruge kosten, næringsstoffer, livsstil og endda hjernetræning i behandlingen og håndteringen af kroniske betændelses- og smertetilstande i bevægeapparatet.

Hjælp til selvhjælp ved gigt, ledsmerter, muskelsmerter og andre kroniske betændelses- og smertetilstande i bevægeapparatet er for dig med:

 • Slidgigt
 • Ledegigt
 • Langvarige og/eller kroniske overbelastningskader og -tilstande
 • Skader der ikke vil hele og holde op med at gøre ondt
 • Whiplash
 • Morbus Bechthrew
 • Fibromyalgi
 • Kronisk neuropati
 • Er pårørende til en med en af ovennævnte problemer
 • Arbejder med et eller flere af ovennævnte problemer som behandler

Pris: kr. 1.625,00 inkl. moms…Det er det samme som en virkelig god spa-behandling, men her bliver du i stand til at tage behandle dig selv hver eneste dag.

LÆS MERE OG TILMELD DIG HER

HJÆLP TIL SELVHJÆLP VED PCOS, INFERTILITET, PMS, MENSTRUATIONSFORSTYRRELSER OG ANDRE KVINDELIGE HORMONELLE PROBLEMER • TORSDAG D. 11. SEPTEMBER • KØBENHAVN

Spis og lev dig til bedre hormonbalance

Få redskaberne til at få meget bedre styr på hormonerne, fertilitet, menstruationen og din livskvalitet med kost, motion, ernæring og livsstilsændringer der virker!

Hjælp til selvhjælp ved PCOS, infertilitet, PMS, menstruationsforstyrrelser og andre kvindelige hormonelle problemer er for dig der:

 • Er kvinde
 • Lider af PCOS (Polycystisk Ovarie Syndrom)
 • Lider af PCO (polycystiske ovarier)
 • Lider af infertilitet
 • Lider af hormonforstyrrelser
 • Lider af PMS
 • Døjer med uregelmæssige menstruationer
 • Døjer med andre menstruationsforstyrrelser
 • Er behandler eller sundhedspersonale der arbejder med ovenstående
 • Er pårørende mand der gerne vil hjælpe din kone/kæreste/søster/datter der døjer med nogle af ovennævnte

Pris: kr. 1.625,00 inkl. moms…Det er det samme som en god middag for 2 på en gourmet restaurant, men her bliver du i stand til at lave mad dine hormoner vil opleve, er som en 3-stjernet Michelin restaurant.

LÆS MERE OG TILMELD DIG HER

HJÆLP TIL SELVHJÆLP VED AUTISME, ADHD, ASPERGERS O.L. INDLÆRINGS-, UDVIKLINGS- OG ADFÆRDSPROBLEMER • TORSDAG D. 21. AUGUST • KØBENHAVN

Brug kosten, ernæring og levevis til at forbedre indlæring, adfærd og koncentration

Selvom autisme, ADHD, Aspergers o.l. adfærds-, udviklings- og indlæringsproblemer primært “foregår i hjernen”, så gør en indsats gennem kost, ernæring og livsstil en stor forskel.

Faktisk bør man anse adfærds-, udviklings- og indlæringsproblemer som helkrops-tilstande, hvor de største symptomer er i hjernen og derfor adfærd, indlæring og udvikling.

Lær hvordan du bruger kost, ernæring, fysisk træning, hjernetræning og livsstils- samt mijøændringer i håndteringen af autisme, ADHD, Asperger o.l. adfærds-, udviklings- og indlæringsproblemer.

Hjælp til selvhjælp ved autisme, ADHD, Asperges o.l. adfærds-, udviklings- og indlæringsproblemer er for dig der:

 • Du har børn eller pårørende (unge såvel som voksne) med ADHD, autisme o.l. indlærings- og koncentrationsproblemer.
 • Du har selv ADHD, ADD, autisme eller en lignende udviklings-, indlærings- eller koncentrationsforstyrrelse
 • Du vil gerne have en bedre indsigt i hvordan kostændringer, næringsstoffer og ændringer i levevis kan bruges i behandlingen af ADHD, autisme o.l. indlærings- og koncentrationsproblemer enten som alternativ til medicin eller i samspil med medicin
 • Eller også arbejder du med børn, unge eller voksne med ADHD, autisme o.l. som f.eks. lærer, pædagog, socialrådgiver e.l.

Pris: kr. 1.625,00 inkl. moms…Det er den samme pris som et par gode sportsko, men her får du redskaberne til at træne din hjerne og dit intellekt hver eneste dag resten af livet.

LÆS MERE OG TILMELD DIG HER

HJÆLP TIL SELVHJÆLP VED KRONISK TARMBETÆNDELSE • TORSDAG D. 25. SEPTEMBEr • AALBORG

Lær at mestre din fordøjelse på trods af at immunforsvaret er ude af kontrol!

Alt du spiser passerer gennem dit mavetarmsystem, der forresten huser 1,5-2 kg bakterier og mikroorganismer, der lever af den mad, du spiser.

Så det du spiser har selvfølgelig en enorm indvirkning på dit mavetarmsystem og hvorvidt det er sundt og velfungerende eller der opstår problemer og sygdom

Lær hvordan du bruger kost, ernæring, fysisk træning, afstressning, søvn og livsstilsændringer i behandlingen af colitis ulcerosa, morbus Crohn o.l. kroniske betændelsestilstande i mavetarmsystemet.

HJÆLP TIL SELVHJÆLP VED KRONISK TARMBETÆNDELSE ER FOR DIG DER:

 • Lider af kronisk tarmbetændelse (morbus Crohn, colitis ulcerosa e.l.) og gerne selv vil gøre noget aktivt i behandling af sygdommen
 • Du vil gerne vide hvordan du bruger kost, ernæring, mælkesyrebakterier, afstressning, motion o.l. til at få bedre kontrol med sygdommen
 • Du vil gerne have nogle ekstra redskaber til at støtte op om effekten af den etablerede behandling med medicin
 • Du er pårørende til en med kronisk tarmbetændelse
 • Eller du arbejder med at hjælpe patienter med kronisk tarmbetændelse

Pris: kr. 1.625,00 inkl. moms…Det er samme beløb som 1 overnatning på et godt hotel inkl. middag, men her finder du ud af, hvilken morgenmad, frokost og middag, du skal spise hver eneste dag, for at få bedre styr på immunforsvaret og fordøjelsen

LÆS MERE OG TILMELD DIG HER

ET LILLE PIP OM SUNDHEDSREVOLUTIONÆR HOLD 8

Sundhedsrevolutionær hold 8 starter mandag d. 8. september.

Lige nu er der early bird rebatter, for de hurtige til at tilmelde sig.

Hvis du gerne vil have alle rabatterne, så læs det sidste nyhedsbrev for Sundhedsrevolutionær hold 8.

JEG VIL GERNE HAVE EARLY BIRD RABATTER OG MERE VIDEN OM SUNDHEDSREVOLUTIONÆR HOLD 8

KH og bon appetit,

Umahro a.k.a. Fidel Gastro
Inspirator, sundheds-nørd, forelsket i mad, adjungeret professor i ernæring og Functional Medicine, træinings-freak, kogebogsforfatter og humørspreder

KALENDEREN

FEEDING YOUR MIND TO PERFORM • LUKKET FOREDRAG FOR LEITH SOCIETY • ONSDAG D. 13. AUGUST • KØBENHAVN

HJÆLP TIL SELVHJÆLP VED GIGT OG ANDRE KRONISKE BETÆNDELSES- OG SMERTETILSTANDE I BEVÆGEAPPARATET • TORSDAG D. 14. AUGUST • KØBENHAVN

HJÆLP TIL SELVHJÆLP VED AUTISME, ADHD, ASPERGERS O.L. INDLÆRINGS-, UDVIKLINGS- OG ADFÆRDSPROBLEMER • 21.8.2014 • KØBENHAVN

FEEDING YOUR MIND TO PERFORM • LUKKET FOREDRAG • FREDERICIA • FREDAG D. 22.8.2014 • KØBENHAVN

SUNDHEDSREVOLUTIONÆR OPDATERINGSDAG • LUKKET DAG FOR ALLE DELTAGERE PÅ TIDLIGERE SUNDHEDSREVOLUTIONÆR-HOLD • 24.8.2014 • KØBENHAVN

DNALIFE CERTIFICATION • LUKKET CERTIFICERING • 29.8.-1.9.2014 • HONG KONG

SUNDHEDSREVOLUTIONÆR HOLD 8 • BLIV DEN SUNDHEDSEKSPERT DU OG ANDRE FORTJENER • MANDAG D. 8. SEPTEMBER • ONLINE

HJÆLP TIL SELVHJÆLP VED PCOS, INFERTILITET, PMS, MENSTRUATIONSFORSTYRRELSER OG ANDRE KVINDELIGE HORMONELLE PROBLEMER • 11.09.2014 • KØBENHAVN

INSPIRE CONVENTION 2014 [JEG HOLDER TO FOREDRAG LØRDAG D. 13.] • 12-14.9.2014 • HILLERØD

MADEN STIGER DIG TIL HOVEDET • FORÆLDREWORKSHOP FOR GUU-GUA FORENINGEN • 14.09.2014 • MIDDELFART

DNALIFE CERTIFICATION • LUKKET CERTIFICERING • 19-21.9.2014 • FINLAND

HJÆLP TIL SELVHJÆLP VED KRONISK TARMBETÆNDELSE • 25.9.2014 • AALBORG

SPIS DIG I TOPFORM • LUKKET FOREDRAG FOR PLADENT • 25.9.2014 • AALBORG

MADEN STIGER DIG TIL HOVEDET • LUKKET WORKSHOP FOR FORÆLDRE I KALUNDBORG KOMMUNE • 26.9.2014 • KALUNDBORG

SPIS DIG TIL EN HJERNE I TOPFORM • ÅBENT FOREDRAG • SPISETROMMEN ALLEHÅNDE • 30.9.2014 • KØBENHAVN

MADEN STIGER DIG TIL HOVEDET • LUKKET WORKSHOP FOR FAMILIER I ALBERTSLUND KOMMUNE • 4.10.2014 • ALBERTSLUND

SPIS DIG I TOPFORM • LUKKET FOREDRAG FOR PLADENT • 09.10.2014 • KØBENHAVN

SPIS DIG I TOPFORM • LUKKET FOREDRAG FOR PLADENT • 23.10.2014 • FREDERICIA

VIDENSKABELIG ERNÆRING…TAGER DIG VED SMAGSLØGENE OG IKKE VED NÆSEN • LUKKET FOREDRAG FOR KØKKENPERSONALET PÅ OLLERUP IDRÆTSHØJSKOLE • 30.10.2014 • VESTER SKERNINGE

BEHANDLING AF INFLAMMATION OG SMERTER I BEVÆGEAPPARATET FOR FAGFOLK • 1-2.11.2014 • KØBENHAVN

INDLÆG OM NØDDER, FRØ OG KERNER PÅ KONFERENCEN "FEDTSYRER" • 8.11.2014 • VALBY

"EXPLOITING THE GUT-BRAIN AXIS" [INDLÆG PÅ KONFERENCEN "GUT-BRAIN AXIS"] • 8.11.2014 • LONDON

INTERVIEW OM "ALLE KVINDERS SUNDHEDSBIBEL" PÅ ROSINANTES STAND • BOGFORUM 2014 • 9.11.2014 • BELLACENTRET

SIGNERING AF "ALLE KVINDERS SUNDHEDSBIBEL" PÅ ROSINANTES STAND • BOGFORUM 2014 • 9.11.2014 • BELLACENTRET

FOREDRAG OM JUICE PÅ AARSTIDERNES STAND • BOGFORUM 2014 • 9.11.2014 • BELLACENTRET

FUNCTIONAL SPORTS NUTRITION ACADEMY • 19-21.11.2014 • LONDON

FEEDING YOUR MIND TO PERFORM MADLAVNINGSWORKSHOP OG FOREDRAG • LUKKET EVENT FOR NORDEA US I SAMARBEJDE MED ENERGY-EXCELLENCE • 20-21.11.2014 • NEW YORK