From: Umahro Cadogan <hello@umahro.com>
Subject: Gå fra undtagelsestilstand til normaltilstand!

For lang tid i undtagelsestilstand er skadeligt for dig.

Gå fra undtagelsestilstand til normaltilstand!

Kære Læser,

Inflammation er den reaktion, der sker, når din krop opfatter noget som værende en fare eller en trusseltilstand og igangsætter forsvars- eller nødværgemekanismer. Tænk på det som en slags undtagelsestilstand.

Hvis der sker en skade, f.eks. at du forstuver din ankel, så kommer der først inflammation og irritation, hvor hvide blodlegemer og andre dele af immunforsvaret og immunfunktionen går i gang med at nedbryde det ødelagte væv, så der kan blive plads til nyt væv og reparation. Og efter 72 timer er freden oprettet, og skaden begynder at hele. Derefter tilbage i normaltilstand.

❗Det er SÅ vigtigt, at inflammationen slutter igen og vender tilbage til sin normaltilstand, når den har gjort sit “job”.

Din krop vil ellers fortsætte i undtagelsestilstanden, og det vil gå ud over dine normale vedligeholdelsesprocesser, der genopbygger og restituerer knogler, bindevæv, hjerneceller og alle de andre organer, celler og molekyler i din krop.

FÅ STYR PÅ INFLAMMATIONEN👇

Det, du kan gøre for at øge chancen for, at der er styr på inflammation, genvinde kontrollen med løbsk inflammation eller i det mindste mindske graden af kronisk inflammation, er:

 • Få nok søvn

 • Være fysisk aktiv med bevægelse og motion … selvfølgelig uden at overtræne eller lave noget, der overbelaster svækket væv

 • Mindske stress

 • Undlade at ryge

 • Lade være med at drikke for meget

 • Få en sund kost med masser af grøntsager, bær og frugter. Godt med omega-3 fedtsyrer og en passende mængde omega-6 fedtsyrer, zink, A-, D- og C-vitamin, antioxidanter i passende mængder, kisel og selen, der alt sammen fremmer opbygningen af væv og healingsprocesser, og undgå for høj blodsukkerbelastning og for mange brankestoffer

 • Optimere tarmfloraen, fordøjelsen og mave-tarmsystemets tilstand

 • Undgå fødevarer, du reagerer på

 • Undgå bugfedme

 • Mindske eksponeringen over for miljøgifte, såsom tungmetaller

 • Målrettet bruge næringsstoffer og fytokemikalier (gavnlige stoffer i planter), der kan mindske inflammation, såsom tilskud af omega-3 fedtsyrer, gurkemeje, ingefær, C-vitamin, hyben m.fl.

Det lyder måske meget nemt at gøre alle de ovenstående ting de første par dage, når motivationen er på sit højeste.

Det er måske også meget nemt at tilføje flere grøntsager – men ved du f.eks. hvilke grøntsager dig har et højt indhold af C-vitaminer?

Nu sidder du og tænker “ja ja selvfølgelig – appelsiner 🍊” Det er også korrekt, men appelsin er en citrusfrugt, og jeg spurgte dig om en grøntsag hehe 😉

Kom med på mit 4-ugers forløb "Sundt og Stærkt 2022 med Umahro" - der starter mandag d. 2. maj, hvor du får fakta- og evidensbaseret viden til at forstå og fastholde din sundhed på langt sigt

Hver uge har sit eget tema. Undervejs i forløbet vil jeg dele mine egne bedste tips, tricks og værktøjer til sundhed, energi og vitalitet i en spændende og travl hverdag.

TILMELD DIG NU OG SPAR 100 KR.

De bedste og sundeste hilsener Umahro

FraSygTilRaskPortrætGrinerIHaven1Farver