From: Umahro Cadogan <hello@umahro.com>
Subject: DET SKAL DU VIDE OM KOLESTEROL

Vil du forebygge forhøjede og skæve kolesteroltal? Eller døjer du selv med forhøjet kolesterol?

DET SKAL DU VIDE OM KOLESTEROL

DET SKAL DU VIDE OM KOLESTEROL

Kære Læser, 

 

Lipiderne (kolesteroltal og triglycerider) siger meget om, hvorvidt der er flest vægtlodder i sundhedsvægtskålen eller usundshedsvægtskålen. Hvis der er højt total- og LDL-kolesterol, forhøjede triglycerider og samtidig lavt HDL-kolesterol, er det et tegn på, at der er behov for markante ændringer i kost og livsstil. Ser blodprøverne sådan ud, er der noget, der ikke er, som det skal være i dit kredsløb og din energiomsætning. Konsekvensen er en forhøjet risiko for hjertekar- og kredsløbssygdom.


Men det er ikke så enkelt, at kolesterol altid er årsagen til hjertekar- og kredsløbssygdomme. Derfor skal man også passe på med at råbe alarm og øjeblikkeligt medicinere, fordi nogle kolesteroltal er lidt skæve. Det kan ’blot’ være et tegn på, at du skal have gjort kosten sundere, bevæge dig mere, tabe noget bugfedt, få lidt bedre styr på kalorieindtaget, at du er for stresset eller i søvnunderskud (ja, stress og søvnunderskud kan også give skæve lipider, og så er det jo der, der skal sættes ind).

 

Total-kolesterol

Her måles den samlede mængde kolesterol, og den normale øvre grænse er 5,0. Er den samlede mængde kolesterol højere end 5,0, er det højere end det, man normalt ser i en sund og velfungerende krop.

Dog er det ikke sådan, at blot fordi dit total-kolesterol er lidt forhøjet, så står verden ikke længere. Men det tyder på, at det er nødvendigt at skære ned på kalorierne, træne mere, fjerne over-skydende kropsfedt eller organfedt, holde igen med usund mad og se nærmere på stressover-belastning eller søvnmangel, da de også kan skubbe til det samlede kolesterol-niveau i kroppen.

LDL-kolesterol

LDL-kolesterol er ikke designet “til at slå dig ihjel”, men til at fragte kolesterol ud til kroppens væv og organer. Desværre kan et forhøjet LDL-kolesterol skabe problemer, hvis der samtidig er gang i åreforkalkningsprocessen pga. rygning, for meget alkohol, forhøjet blodtryk, kronisk inflammation, forhøjet blodsukker og bugfedme. Men det er ikke så enkelt, at et højt LDL-ko-lesterol er lig med åreforkalkning, og at alting nødvendigvis er godt, hvis LDL-kolesterol er lavt eller bliver ”tvunget ned”
Grænseværdien er 3,0, og hvis LDL-kolesterol er højere, betragtes det som forhøjet og som et opmærksomhedspunkt, der gør det relevant at se nærmere på kalorieindtag,

HDL-KOLESTEROL

HDL-kolesterol omtales ofte som det “gode” kolesterol. HDL-kolesterol partikler kan ikke indgå i åreforkalkningsprocessen, så på den måde er HDL-kolesterol “godt”. Faktisk kan HDL-partikler også fjerne kolesterolaflejringer fra blodkarrene, hvis der er en igangværende åreforkalkningsproces.
Derfor er det godt at have mere af sit kolesterol som HDL-kolesterol. Grænseværdierne er lidt lavere for mænd end for kvinder, og her er der ikke øvre men nedre grænser. For mænd bør HDL-kolesterol ikke være lavere end 1, og for kvinder bør det ikke være lavere end 1,3.

Uddrag min bog FRA USUND TIL SUND. Læs mere >>

Hvordan ser dine kolesterol tal ud?

 

--->> Blog klogere på kolesterol i mit senest blogindlæg "FORHØJET KOLESTEROL" og lær om nogle af de faktorer der kan påvirke dit kolesterol.

12 uger • Livsstilsygdomme • SoMe-2.png

Vil du forebygge forhøjede og skæve kolesteroltal? Eller døjer du selv med forhøjet kolesterol?

Så meld dig til mit forløb "Fra syg til rask på 12 uger • Få styr på overvægt og velfærdssygdomme", der starter d. 16. februar.

Forløbet tager udgangspunkt i 12 moduler, hvor du bl.a. lærer, hvordan du forebygger forhøjet kolesterol, og derudover får en holistisk viden inden for andre livsstilssygdomme. Forløbet er også skræddersyet til dig, som allerede har forhøjet kolesterol, så du kan få de rigtige redskaber til at få styr på din livsstil, og mindske risikoen for yderligere komplikationer.  

Kurset er for dig, der søger dyb indsigt i dit helbredsproblem og svar på hvad du selv kan gøre for at blive symptomfri og få det bedre.

Uge-for-uge og trin-for-trin bliver du klogere på dit helbred og finder din vej til at være rask igen eller få det markant bedre. Du bliver din egen sundhedsekspert!

Skal du med?

Vi starter om:

Countdown to Feb 16, 2020 10:00am

 

Skal du med?

Vi har få pladser tilbage. Reserver din plads på holdet her >>

CTA • Foredrag • Nyhedsbrev opt in • Simplero Landing page.png

 


Jeg glæder mig til at inspirere dig til alt den glæde, sundhed og vitalitet som du ønsker og fortjener. 

Bedste hilsener,

Umahro

Food Can Change Your Life

Faglig direktør og stifter af Umahro Universe

Fra syg til rask på 12 uger • Hold 1 • Umahro ved tavle til Features.png