From: Umahro Cadogan <hello@umahro.com>
Subject: 25 KG LETTERE MED RIGTIG MAD OG DAGLIG MOTION!

Kære Læser,

Forleden dag fik jeg en virkelig herlig besked på min Facebook fanside.

"Hej

Jeg vil starte med at sige dig en stor tak - en stor tak for inspiration, en tak for din måde at gribe sundhed an på og den måde du formår at motivere os alle, der læser med. Man føler sig stadig på niveau med dig, da du ikke har et helt frelst syn på mad som så mange andre. Jeg har alle dine kogebøger på nær "Slip slikket" og kan slet slet ikke vente til kvindebogen kommer på banen. Jeg har den til mænd, for jeg kan også sagtens bruge mere power, og alle dine opskrifter er rigtig gode. 

Jeg startede en kamp – en kamp imod kiloene og var overbevist om i starten, at det eneste der virkede, var at ”sulte” sig selv, tælle kalorier hele tiden og på alt man puttede i sin mund og træne som en maniac! Jeg blev dog klogere og begyndte at læse ting skrevet af både dig og også af Anne bech – begyndte at se udsendelserne med jer – købe jeres bøger – søge på nettet efter tips og tricks og selvom I har to forskellige syn, har det fungeret for mig at finde en balance og en mellemvej imellem dem. 

Dine powerpitabrød har især reddet mig, når alle andre i familien bestilte junk fra den lokale pizza pusher. Så lavede jeg mig nogle kamutpita med lækker salat og proteiner og det føltes på ingen måde, som om jeg snød – slet ikke når jeg kunne putte noget af din cashewmayo sammen med! Så bliver jeg nogle gange i tvivl, om jeg synder eller ej!

Jeg har nu tabt mig 25 kg ca. og det er takket være bl.a. og mest af alt DIG! Din indstilling og på ingen måder frelste tilgang til sundhed og den måde du formidler sundhed til alle os der gerne vil lære mere og suge viden til os! Jeg har fået så meget energi, er blevet glad og har fået masser af overskud. Sund kost og daglig motion er indkorporeret i mit liv og jeg kunne på ingen måde tænke mig at bytte det ud med noget. Trænger jeg noget sødt eller her i varmen tyer jeg til dine opskrifter og laver måske en softice, en choko-mousse eller andet. 

Kunne jeg inspirere bare EN person på samme måde, som du har inspireret mig, ville det gøre en verden til forskel og derfor har jeg også startet min egen blog for at videreformidle al den viden og information om kost, og samtidig gøre folk opmærksomme på folk som dig – der rent faktisk kan ændre ens liv – som du har ændret MIT!

Håber du nyder sommeren og ville blot lade dig vide, at jeg for første gang i 8 år, har båret bikini denne sommer og så har jeg oveni købet båret den med stolthed.

Mvh. Mercedes"

Det er den slags, der gør mit arbejde al indsatsen værd.

(OK, smagseksperimenterne når jeg udvikler opskrifter er heller ikke så tossede at måtte "gennemleve", selvom de kræver noget mere motion.)

Så sundhed er ikke noget uopnåeligt og behøver ej heller at involvere uudholdelige gastronomiske afsavn.

"Rigtig mad", omtanke om "hvad du siger til kroppen" og daglig bevægelse er vejen frem for alle.

Har du husket at "velsigne" din krop med ordentlig mad og bevægelse i dag?

Læs mere om Mercedes, hendes mad-eventyr og begejstring for en krop der samarbejder på www.bymemich@bloggersdelight.dk

ET PAR AF MERCEDES YNDLINGSOPSKRIFTER

AVOCADO-KAKAO-MOUSSE

Fuldstændig dekadent, men uden snerten af tilsat sukker eller fedt af den kedelige slags. Hvad venter du egentlig på?

Mængde: Til 2 personer

Tilberedningstid: 15 minutter og evt. 1 time eller mere til at køle moussen ned efterfølgende

Holdbarhed: 2 døgn i køleskabet…hvis du ikke har spist al moussen i forvejen

Anvendelse: Som dessert eller som et dekadent indslag i en brunch

Køkkentip: Prøv at erstatte dadlerne med tørrede abrikoser. Du kan erstatte citron og -skræl med appelsin eller lime. En ¼ eller ½ frisk mango er heller ikke af vejen.

Køkkengear in action: Din gode blender og et godt rivejern…og det er da et Microplane® rivejern ikke?

Sundhedsfif: Nok er der fedt i moussen, men det kommer fra avocadoerne, så det er sundt. Avocadoerne er også fyldt med naturlig E-vitamin og fytosteroler, der er gode for kredsløbet. Kakaoen er en ren superfood for dit kredsløb, så hvis du spiser denne her mousse til dessert, fremfor den traditionelle udgave, garanterer jeg, at der kommer bedre blodgennemstrømning, der hvor det batter, når der skal dyrkes ægteskabelige forpligtelser. Den normale udgave af mousse virker lige modsat. Den gør dig udmattet og træt samt hæmmer blodgennemstrømningen, før du overhovedet har nået at charme din udkårne.

Det skal du bruge:

 • 1 moden avokado
 • 10 tørrede dadler uden sten
 • fintreven skræl og friskpresset saft af 1 økologisk citron
 • ½ dl kakaopulver
 • ½ tsk stødt kanel
 • 1 knivspids vaniljepulver
 • evt. en smule kakaonibs

Så nemt er det:

 • Kom avocado, dadler, appelsinskræl- og saft, kakao, kanel og vanilje i en blender og kør det i et par minutter, til du har en fin cremet mousse. Hvis blenderen ikke helt kan “få fat”, så kom lidt mere appelsinsaft i. Smag evt. til med mere kakaopulver, hvis moussen skal være mindre sød men mere bitter.
 • Stil moussen i køleskabet i 1 time eller mere, hvis du kan nå det inden serveringen. Den bliver endnu fastere og smager allerbedst helt afkølet.
 • Server den evt. drysset med kakaonibs.

GRØN THE BRUS

Boblende drikke er sagen om sommeren. De virker ekstra friske og svalende. Hvorfor ikke få iste med bobler? Der er masser af færdig iste på butikshylderne, men det er altså noget sjask, en gang sukkerlage med lidt teekstrakt og farvestoffer. Så her kommer noget reelt: Grøn iced tea med bobler! Den svaler, opkvikker og forfrisker! En mere behagelig energi. Drikken er også helt sprød i smagen, som en kold øl kan være det.

Mængde: ca. 1¾ L

Tilberedningstid: 5 minutter

Holdbarhed: 1-2 døgn på køl

Anvendelse: Den eneste læskedrik du nogensinde har brug for…og så giver den dig reel energi fremfor falsk energi!

Køkkentip: Prøv at blande ½-1 dl ingefærkoncentrat i (se opskriften)

Køkkengear in action: En god kande

Sundhedsfif: Grøn the giver energi på en meget blidere måde end kaffe og så er det blidt ved maven. Kaffe indeholder derimod masser af garvesyre. Garvesyre er det, man dypper kohuder i for at lave dem om til læder. Hvordan tror du dit mavetarmsystem har det, hvis du drikker 2 L kaffe hver dag?

Det skal du bruge:

 • 1-2 breve PharmaGreen grøn te-pulver eller 2 spsk. god grøn te, f.eks. Jasmin Pearls, Yunnan, Long Jing eller Sencha
 • 1 dl kogt vand
 • 1½ L danskvand
 • evt. citronsaft
 • evt. xylitol, melassesukker, ahornsirup eller honning

Så nemt er det:

 • Opløs grøn te-ekstrakt i det kogte vand eller lad tebladene trække i 2-3 minutter i tempereret vand (kog det og lad det stå 5 minutter, så temperaturen når ned omkring 80 grader). Kasser tebladene, hvis man har brugt dem, og gem (selvfølgelig!) selve teen. Melassesukker, honning eller ahornsirup opløses i teen, hvis drikken skal sødes.
 • Lad tekoncentratet afkøle i cirka 10 minutter. Hæld det så i en stor kande eller skål (der skal være plads til mindst 2 l). Hæld forsigtigt danskvandet i. Det skummer, så vær varsom. Hæld langsomt og gerne ned ad på siden af kanden/skålen, som holdes skråt.
 • Tilsæt evt. citronsaft.

EN DISKUSSION AF EVIDENS, VIDEN OG EFFEKT

Et af de helt store debatemner indenfor sundhed, er diskussionen om, hvad der udgør videnskabelig evidens og hvad der dokumenterer hvorvidt noget virker (en behandlingsform, en bestemt måde at spise på o.s.v.) eller ej.

Det skrev jeg et nyhedsbrev om igår, til dem der er på Sundhedsrevolutionær hold 6 maillisten.

Hvis du også gerne vil læse mine tanker om evidens, dokumentation og hvordan man afgører hvorvidt noget virker eller ej, så kan du læse nyhedsbrevet.

LÆS SUNDHEDSREVOLUTIONÆR HOLD 6 NYHEDSBREVET "HVAD VIRKER OG ER DET EGENTLIG VIDENSKABELIGT DOKUMENTERET?" LIGE HER

DU KAN STADIGVÆK NÅ EARLY BIRD RABATTEN PÅ SUNDHEDSREVOLUTIONÆR HOLD 6

Der er stadigvæk early bird rabat ved tilmelding til Sundhedsrevolutionær hold 6 inden imorgen mandag d. 5. august, hvis du betaler i en rate.

Så hvis du tilmelde dig senest 23:00 søndag nat OG vælger at betale i en rate, får du rabat.

Brug følgende koder, for at få early bird rabat ved tilmelding og betaling på en gang:

SÅDAN GØR DU

 1. Gå ind på Sundhedsrevolutionær hold 6 på det niveau, du gerne vil være med på (hjælp til selvhjælp, rådgiver eller behandler). Brug linkene ovenfor.
 2. Vælg betaling i en rate. Der er 3 muligheder (betaling i 1 rate, betaling i 3 rater og betaling i 12 rater). Du skal vælge betaling i en rate, for at kunne få rabatten.
 3. Klik på "KØB NU" knappen i bunden af skærmen
 4. Indtast dine informationer i det næste skærmbillede OG indtast rabatkoden (se ovenfor, f.eks. "SRU6HTSH1 RATE") i feltet "Evt. promotion-kode". Nu fratrækkes rabatten det samlede beløb.
 5. Tryk på "Fortsæt" i bunden af skærmen og betal med dit Dankort.


JAMEN JEG VIL GERNE BETALE MED BANKOVERFØRSEL…KAN JEG SÅ IKKE FÅ EARLY BIRD RABAT?

Jo, det kan du godt.

Du skal:

 1. Tilmelde dig via mail på hello@umahro.com
 2. Ville betale i en rate
 3. Tilmelde dig inden mandag morgen d. 5. august.

Du får så tilsendte en regning via mail, som du skal betale.

Det er OK, hvis din betaling ikke når at være i løbet af weekenden, men så skal den laves mandag d. 5. august, så den tikker ind på kontoen tirsdag d. 6. august, for at du kan få rabatten.

Husk også at maile et skærmbilled fra din webbank med overførslen til hello@umahro.com.

KH og bon appetit,

Umahro a.k.a. Fidel Gastro
Inspirator, sundheds-nørd, forelsket i mad, adjungeret professor i ernæring og Functional Medicine, træinings-freak, kogebogsforfatter og humørspreder

KALENDEREN

Se alle de arrangementer, som du selvfølgelig bør komme med til mindst 2 af…

FÅ DET ALLERSUNDESTE 2013…DU FORTJENER DET • MANDAG D. 12. AUGUST

DNA LIFE BEHANDLER CERTIFICERING • HOLD 2 • LØRDAG-SØNDAG D. 17-18. AUGUST + LØRDAG-SØNDAG D. 31. AUGUST - 1. SEPTEMBER

SUNDHEDSREVOLUTIONÆR HOLD 6 • MANDAG D. 19. AUGUST

HJÆLP TIL SELVHJÆLP VED KRONISK TARMBETÆNDELSE • MANDAG D. 19. AUGUST

TOPLEDERKUREN • LUKKET WORKSHOP FOR INSTITUT FOR SELSKABSLEDELSE • TORSDAG D. 22. AUGUST • LÆS MERE OM TOPLEDERKUREN HER

SPIS DIG I TOPFORM • LUKKET FOREDRAG FOR NAVIAIR • MANDAG D. 26. AUGUST

LIVET ER MEGET MERE MADLAVNINGS-SESSION • LUKKET BLOGGER-ARRANGEMENT MED URTEKRAM I FORBINDELSE MED VORES FÆLLES KAMPAGNE "LIVET ER MEGET MERE" • TORSDAG D. 29. AUGUST

SPIS DIG I TOPFORM • LUKKET FOREDRAG FOR LOGBUY INDEN DHL-LØBET • FREDAG D. 30. AUGUST

MADLAVNINGS-DEMONSTRATION OG KOGEBOGS-SIGNERING PÅ FOOD FESTIVAL 2013 I ÅRHUS • SØNDAG D. 8. SEPTEMBER KL. 16:00-18:00 

HJÆLP TIL SELVHJÆLP VED AUTISME, ADHD, ASPERGERS O.L. INDLÆRINGS-, UDVIKLINGS- OG ADFÆRDSPROBLEMER • MANDAG D. 9. SEPTEMBER

KOST OG ERNÆRING SOM MEDSPILLER I ADHD OG ANDRE INDLÆRINGS-, UDVIKLINGS- OG ADFÆRDSPROBLEMER • LUKKET FOREDRAG FOR DØGNINSTITUTIONEN TRIANGLEN • MANDAG D. 9. SEPTEMBER

BODY-SCHOOL PRE-CONVENTION DAG PÅ INSPIRE CONVENTION • FREDAG D. 13. SEPTEMBER

FOREDRAG PÅ INSPIRE CONVENTION • LØRDAG-SØNDAG D. 14-15. SEPTEMBER

KOST OG ERNÆRING SOM MEDSPILLER I ADHD OG ANDRE INDLÆRINGS-, UDVIKLINGS- OG ADFÆRDSPROBLEMER • ÅBEN DAGSWORKSHOP FOR VIA UNIVERSITY COLLEGE VIBORG • ONSDAG D. 18. SEPTEMBER

HJÆLP TIL SELVHJÆLP VED GIGT, LEDSMERTER, MUSKELSMERTER OG ANDRE KRONISKE SMERTE- OG BETÆNDELSESTILSTANDE I BEVÆGEAPPARATET • TIRSDAG D. 24. SEPTEMBER

FOREDRAG OM H.H.V. STENALDERKOST OG KONTROL MED INFLAMMATION GENNEM KOSTEN PÅ FITNESS FESTIVAL • LØRDAG D. 28. SEPTEMBER

FOREDRAG OG MADLAVNINGSDEMONSTRATIONER VED THE DORKING SHIFT • SØNDAG D. 29. SEPTEMBER

HJÆLP TIL SELVHJÆLP VED PCOS, INFERTILITET, PMS OG ANDRE KVINDELIGE HORMONELLE PROBLEMER • TIRSDAG D. 12. NOVEMBER