From: Umahro Cadogan <hello@umahro.com>
Subject: MERE OM HVAD LAURA OG MARTIN GJORDE I AFSNIT 3 AF "KAN MAN SPISE SIG RASK?"

SELVOM SUKKER IKKE ER GIFT, DUR DET VIRKELIG IKKE FOR NOGLE…MAGNESIUM KAN TIL GENGÆLD VÆRE HELT VIDUNDERLIGT

MERE OM HVAD LAURA OG MARTIN GJORDE I AFSNIT 3 AF

Kære Læser,

Jeg ved godt, at jeg er lidt bagefter i nyhedsbrevene med behind the scenes fra "Kan man spise sig rask?" i forhold til, hvad der sker på skærmen.

Men jeg lover, at du nok skal få masser af behind the scenes info. og fif fra programmerne.

Lad os så se nærmere på, hvad Laura og Martin fra 3. afsnit af "Kan man spise sig rask?", de gjorde for at få meget bedre kontrol med h.h.v. kronisk hovedpine + hyppig migræne og kronisk tarmbetændelse

I DETTE NYHEDSBREV:

 • Hvordan virkelig sund mad og udelukkelse af et par fødevarer og ingredienser gjorde en kæmpe forskel for Martins symptomer på kronisk tarmbetændelse
 • Magnesium, virkelig sund mad og daglige momenter med ro fik kronisk hovedpine til stort set at forsvinde
 • Derfor bør du tage uddannelsen til sundhedsrådgiver
 • Fra syg til rask på 12 uger • Få styr på astma, eksem, nældefeber og høfeber

MARTIN FIK GODT STYR PÅ SYMPTOMERNE PÅ KRONISK TARMBETÆNDELSEN MED MADEN SAMT MERE RO PÅ

Screenshot 2019-02-22 at 16.23.57.png

Martin lider af colitis ulcerosa (også kaldet kronisk blødende tyktarmsbetændelse).

Colitis ulcerosa er en autoimmunsygdom, hvor immunforsvaret fejlagtigt angriber slimhinden i tyktarmen, som var den inficeret.

Så man har det, som hvis man havde en permanent Salmonella infektion eller anden tarminfektion.

Bare uden at have fået klassisk fødevarebåren infektion eller en mærkelig parasit.

Martin var plaget af, at han ofte skulle på toilettet og med meget kort varsel, 8-10 blodige afføringer om dagen, oppustethed og mavesmerter. Desuden også træthed og ret ondt i ryggen samtidig med stivhed.

Udover alle basisrådene alle deltagerne i programmet fik (se dem i dette nyhedsbrev), var der yderligere nogle ting, Pia og jeg satte fokus på hos Martin:

 

 1. At kosten skulle være tilberedt, så den var nemmere at fordøje. Især at undgå rå grøntsager og få dem tilberedte i stedet for.
 2. Anti-inflammatorisk kost med fisk, bær, gurkemeje, ingefær, middelhavskrydderier, kål o.s.v.
 3. Fokus på mad med D-vitamin: Fed fisk, æg, rogn, skaldyr…Martin havde ret lavt D-vitamin med en blodprøve på 28 nmol/L, hvor bundgrænsen er 50 nmol/L og det kan have en positiv effekt at komme op omkring 125 nmol/L, når der er en autoimmunsygdom.  Derfor også et tilskud af D-vitamin.
 4. Fokus på omega-3 fedtsyrer: Fisk, skaldyr, rogn, hørfrø, valnødder, hampefrø, chiafrø, koldpresset rapsolie…Martin spiste ikke ret mange omega-3 fedtsyrer. Derfor også et tilskud af fiskeolie eller levertran.
 5. Fokus på mad der fremmer en gavnlig tarmflora: Syrnede/fermenterede fødevarer, præbiotiske fødevarer dag gavnlige tarmbakterier kan have en positiv effekt på kronisk tarmbetændelse. Derfor også et tilskud af mælkesyrebakterier.
 6. Fokus på mad med jern: Indmad, kød, bælgfrugter…Martin var lige på grænsen til jernmangel.
 7. Afprøve en kost helt uden mejeriprodukter.
 8. Afprøve en helt glutenfri kost.
 9. Prøve at udelukke raffineret sukker fuldstændig eller ret markant…nogle dage fik Martin rigtig meget tilsat sukker

Derudover at fokusere på at få nok søvn og mindske stressniveauet.

Martin gik konsekvent igang – på arbejdet købte han en blender og råvarer, så ham og hans ansatte kunne få smoothies og greenies – og kunne mærke en meget markant forskel.

Han fandt også ud af, at gluten, mejeriprodukter og mad med tilsat sukker virkelig kunne trigge hans symptomer.

Efter de 12 uger, syntes Martin at hans kroniske tarmbetændelse var helt i ro.

Fra at skulle på toilettet 9-10 gange dagligt – nogle gange akut uden varsel – og ofte med blodige afføringer, var der ikke længere nogle blodige afføringer og kun 1-3 toiletbesøg om dagen.

Hans lændesmerter gik fra 10 på en 1 til 10 skala til 4. Så 60% forbedring.

Og han kunne mærke, at søvnunderskud eller stress gav ham lidt af hans symptomer igen.

Og at glutenholdige fødevarer, mejeriprodukter eller mad med tilsat sukker (selv i små mængder), det gav ret øjeblikkelige reaktioner med tilbagevenden af mavetarmproblemerne.

MAGNESIUM, SUND MAD OG DAGLIG VIRKEDE PÅ KRONISK HOVEDPINE OG REGELMÆSSIG MIGRÆNE

TV2 • kan man spise sig rask_ • Afsnit 3 • Laura.png

Laura havde kronisk hovedpine og hyppig migræne…helt fra barnsben af.

Da Pia og jeg mødte hende første gang, kunne hun kun huske 1 uge, hvor hun ikke havde haft hovedpine.

Det var en uge, hvor hun var på ferie sammen sin mor.

Ellers var hovedpine et dagligt problem og så migræne oveni ret tit.

Laura var ikke usund i den forstand, at blodtryk, blodprøver, vægt og kropsfedtprocent alle var fine.

Og hendes kost var ikke enormt usund, men hun fik ikke 600 gr grøntsager, bær og frugter dagligt og til tider rigtig meget tilsat sukker.

Udover de generelle kostråd for alle deltagerne, havde Pia og jeg også nogle specifkke råd til Laura:

 1. Få kost meget rig på magnesium og et tilskud af magnesium. Nogle gange hjælper magnesium på både hovedpine og migræne.
 2. Spis regelmæssigt uden at springe måltider over.
 3. Prøv at test en kost stort set uden tilsat sukker i hverdagen, for at se, om det kunne gøre en forskel. Der er ikke nogle kliniske studier, der viser, at indtaget af sukker spiller en rolle. Men både Pia og jeg har klinisk erfaring med, at nogle med kronisk hovedpine og/eller migræne, de får det bedre, når de udelukker tilsat sukker eller reducerer det kraftigt. Eller at måltider eller lækkerier med masser af tilsat sukker, det kan trigge eller hovedpine og migræneanfald.
 4. Daglig ro i form af meditation e.l.
 5. Regelmæssig motion og bevægelse
 6. Afspændingsøvelser for nakke og skuldre

Over de 12 uger var der ret god effekt.

Da vi var færdige, havde Laura ikke haft migræne og hovedpinerne var markant reduceret.

Desuden havde hun været i stand til at tage sin afsluttende eksamen som sygeplejerske og starte job på hospital samt flytte…uden at det havde givet migræne eller ekstra hovedpine.

Så udover at have fået has på migrænen og reduceret hovedpinen markant, havde Laura også fået kapacitet til at gøre ting, der tidligere ville have trigget hendes hovedpine i sådan en grad, at hun måtte lægge sig syg.

Ikke dårligt med sundere mad, nok magnesium, regelmæssige måltider efter T-tallerkenmodellen, sunde mellemmåltider og fokus på at tage nogle små pauser i hverdagen.

Til gengæld kunne Laura mærke, at fik hun ikke nok magnesium vi kosten og tilskud (mindst 500 mg dagligt alt i alt) eller fik hun mad med tilsat sukker, så kom hovedpinen igen.

Food (and LIfestyle Really) Can Change Your Life!

FRA SYG TIL RASK PÅ 12 UGER • FÅ STYR PÅ ATOPISK SYGDOM

12 ugers forløbet_astma og atopisk sygdom_hold 4.mp4

Fra syg til rask på 12 uger er mit forløb med fokus på atopisk sygdom (astma, eksem, nældefeber, høfeber og histaminintolerance). Det er for dig, der gerne vil gå fra syg til rask (eller i alt fald mindre syg) og selv lære, hvad du kan gøre med kost, motion, ernæring, søvnoptimering, afstressning og livsstilsændringer.

For dig der gerne vil være din egen sundhedsekspert, så du kan få indflydelse på din sundhed og hvad der sker i din krop.

For dig der gerne vil bedre styr på kløe, hosten, prikken og irritation i hud og slimhinder.

Forløbet er både live og online.

Vi starter med en hel live dag d. 10. marts og de efterfølgende 12 uger kommer der hver uge et nyt online modul med videoer, guides, opskrifter og øvelser, så du trin for trin bliver klogere på dig selv.

Så du bid for bid spiser dig sundere og raskere.

Så du uge for uger lever dig sundere og raskere.

Halvvejs gennem forløbet er der endnu en live-dag d. 28. april, hvor vi dykker endnu dybere ned i sundheden og der er ekstra spørgetid.

Og 6 gange undervejs er der en 1-times live spørgetime med mig, hvor du kan stille spørgmål, jeg så besvarer live.

LÆS MERE OM OG TILMELD DIG HOLD 4

SKAL DU HJÆLPE MIG MED AT SPREDE MERE SUNDHED? SÅ KOM MED HOLD 2 PÅ SUNDHEDSRÅDGIVERSUNDHEDSUDDANNELSEN

Så er der ikke længe til hold 2 på min sundhedsrådgiveruddannelse starter.

Vi starter næste lørdag d. 2. marts.

Der er stadigvæk nogle få pladser, hvis du skal med og ønsker, at du om 6 måneder er endnu klogere og dygtigere, hvad angår sundhed for dig selv og andre.

Hold2CTA22022019.mov

Min sundhedsrådgiveruddannelse i basal sundhed er for dig, der gerne vil hjælpe eller der allerede hjælper mennesker med at blive sunde igen gennem ændringer og optimering af kost, ernæring, motion og bevægelse, søvn, afstressning, livsstilsændringer og andre sunde tiltag. Og selvfølgelig også hvis du hjælper mennesker med at forblive sunde eller blive endnu sundere.

Og for dig, der gerne vil være endnu klogere på sundhed for din egen skyld.

Du lærer at bruge kost, ernæring, søvnoptimering, optimering af bevægelse og motion, afstressning og livsstilsændringer til at øge sundheden hos dig selv eller dem du hjælper, uanset om udgangspunktet er sygdom eller at de allerede er sunde.

Du får min viden og bedste redskaber fra 2 årtiers arbejde med sundhed med tusindvis af 1-til-1 konsultationer, foredrag, workshops, gruppeforløb og TV-programmer.

Du lærer, hvad sundhed grundlæggende er og hvad der skal til, for at fremme sundheden hos dine klienter på en måde der virker og som de faktisk kan gennemføre. Du lærer, hvordan der er flere veje til sundhed og hvorfor det er vigtigt altid at se på helheden, fremfor kun at fokusere på kost og ernæring eller kun at fokusere på motion eller kun at fokusere på afstressning.

Så ingen unødvendig fanatisme, men fokus på at hjælpe klienter, der hvor de er og med livsstilsændringer, der er indenfor deres rækkevidde.

Måske arbejder du allerede som ernæringsterapeut, kostvejleder, personlig træning, diætist, læge, fysioterapeut, akupunktør, kiropraktor, sundhedsrådgiver, sundhedscoach e.l. og du ønsker at udvide din viden og få endnu flere redskaber til at hjælpe dine klienter.

Eller også er dit mål og ønske, at komme til at hjælpe andre med at være sunde eller blive sunde igen.

Eller måske er du selv en sundheds- og helsenørd, der gerne vil vide endnu mere for dit eget ve og vel.

Hold 2 starter lørdag d. 2. marts og der er allerede en del optagne elever, så send din ansøgning inden holdet er fyldt.

Ring eller skriv til Julie på 

LÆS MERE OM UDDANNELSEN OG HENT DIN ANSØGNING HER

DET SIGER ELEVERNE PÅ HOLD 1

SUPER godt kursus. Jeg har taget mange kurser i årenes løb om kost og nu har jeg fået samlet trådene. Jeg føler mig godt klædt på til at vejlede andre. Har fået et stabilt fundament der er til at bygge videre på. Kan kun anbefales.

-Tina Saggi Pedersen, hold 1

Det har været en spændende rejse! Jeg har været rigtig heldig, at komme på et hold med inspirerende, og kloge med-studerende. Vi har haft rigtig mange gode grin, sjove og dybe samtaler samtidig med at Umahro og Pia har delt ud af deres viden. Ja, der er mange komplicerede sammenhænge i krop, kost og sundhed, men er man til sundhedsnørderi, så er det lige stedet at være. Det har ofte været sådan, at jeg er kørt hjem med en overbelastet frontallap, nåh-oplevelser og et stort smil på læben. God fornøjelse!

-Anna Kristiansen, hold 1

Tillykke med jeres valg af uddannelse, det er et super spændende forløb, der klæder en på, til at man slet ikke kan lade være med at gå ud og hjælpe andre på rette vej. Personligt har jeg virkelig fået en øjenåbner med hensyn til stress modulet. Det burde være obligatorisk for alle at få den viden, i betragtning hvor mange der i dag har været i berøring med stress!

-Jette Straarup, hold 1

Det er det bedste jeg har gjort, sådan føles lige nu, selvom alt den lærdom vi har fået, kun er starten på et helt nyt liv. Jeg er helt vildt overvældet af den lærdom og viden der ligger til grund for uddannelsen. Nogle gange er det måske for nørdet, til at vi kan bruge det fremover, men meget interessant. Uddannelsen holder hvad den lover. Tak!

-Britta Jacobsen, hold 1

Jeg fik det ud af det som jeg ønskede, og så lidt mere til. Det har været et spændende forløb, der klart kan anbefales.

-Jeanette Andersen, hold 1

LÆS MERE OM UDDANNELSEN HER

De bedste hilsener,

Umahro

Sundhedsfaglig direktør i sundhedsvirksomheden Umahro

Food Can Change Your Life

Fra syg til rask på 12 uger • Hold 1 • Umahro ved tavle til Features.png