From: Umahro Cadogan <hello@umahro.com>
Subject: UNDGÅ DE ALLERVÆRSTE FEJL NÅR DU LAVER ET PERSONALESUNDHEDSFORLØB! OG FÅ NOGLE BISSETRICKS FRA FRONTLINJEN DER VIRKER
UNDGÅ DE ALLERVÆRSTE FEJL NÅR DU LAVER ET PERSONALESUNDHEDSFORLØB! OG FÅ NOGLE BISSETRICKS FRA FRONTLINJEN DER VIRKER

Kære Læser,

Jeg håber, du har det fortrinligt.

Det har jeg og der er flere interessante ting i gære:

  1. Jeg er ved at få lavet et nyt logo og en ny grafisk indentitet, der matcher mig, der hvor jeg er nu og som der også vil fungere i fremtiden, når jeg bevæger mig ind i produktionen af fødevarer, køkkenudstyr og andet spændende og lækkert relateret til madlavning og sundhed. Du skal nok høre mere inden længe og bl.a. få lov til at komme med bag kulisserne i designprocessen og give feedback på mit kommende logo og min kommende visuelle indentitet.
  2. Jeg er ved at lave en online klub, hvor du melder dig ind, betaler et månedsmedlemskab hver måned og får nye opskrifter, madlavningstips og tricks, viden om sundhed og et webinar om månedens emne. Medlemmer får også rabat på mine åbne foredrag. Hold godt øje her på nyhedsbrevet, så du bliver varskoet, når den går i luften inden sommerferien.
  3. Jeg kan snart løfte sløret for hvad navnet bliver på min første bog på engelsk, som skal udkomme i 2017 på et stort engelsk forlag.
  4. I dag var der kick off på et 3,5-måneders sundhedsforløb for alt personalet på Kurhotel Skodsborg, hvor jeg har fået lov til at være en af hoveddrivkræfterne sammen med det imponerende in-house sundhedsteam (Thomas Rode Andersen, Pia Norup, Ole Cosmus m.fl.), der allerede er på Skodsborg. Vores mål er, at Kurhotel Skodsborgs personale skal være de fitteste (og sundeste) hotel team i norden i 2016. (Mere om det nedenfor).


UNDGÅ DE FEJL JEG HAR BEGÅET TIDLIGERE, NÅR DU LAVER ET PERSONALESUNDHEDSPROGRAM

Det er blevet til ret mange personalesundhedsforløb, jeg har lavet gennem årene. Alt fra store forløb for hele personalet i internationale virksomheder og organisationer til små korte retreats og kurser for mindre grupper af personale.

Og undervejs har jeg lært en hel del om, hvad der virker og hvad der ikke virker så godt.

For der skal mere til end spændende, inspirerende og motiverende foredrag og workshops.

En ting er, at jeg (eller en anden) lige har fået hele publikum til at grine og købe ind på, at det faktisk godt kan betale sig, at spise og leve (lidt) sundere.

Men det er ikke nok, for hvor mange får det omsat til handling?

Hvor mange får omsat viden til praksis, så den viden gør en forskel for dem i den virkelige verden?

Desværre alt for få, hvis man bare går efter inspirationen i momentet.

Men hvad gør man så, for at få mange flere med…og sørge for, at de også er med 3 måneder eller et år senere?

Lad mig dele nogle af mine tricks og overvejelser, som jeg med tiden har lært, gør engagementet og gennemslagskraften meget større.

1. NEMME MADOPSKRIFTER

Der skal helt nemme, lækre og konkrete madopskrifter på sunde alternativer til.

Hvis man først har købt ind på, at der er noget af den mad, man spiser, der ikke er særlig sund og gerne vil have noget sundere, så skal der være alternativer, man øjeblikkeligt kan komme i gang med at lave og spise.

Jeg har altid uhørt lækre desserter, snacks og søde sager, så folk opdager, at selv det allermest “forbudte”, faktisk kan gøres helt “lovligt”.

F.eks. ovnbagte bananer med mørk chokolade. Skide nemt. Du tager bananer med skræl på og bager dem i 15-20 minutter ved 180° C i en varmtluftsovn, indtil de er helt sorte og sprækker af sig selv. Og så snitter du dem åbne, lader dem ligge i skrællen og drysser finthakket mørk chokolade udover, så de smelter ud på bananen og inden i skrællen.

Så kan du få al chokoladen med, når du spiser bananen, fremfor at du skal slikke tallerkenen eller skålen ren for chokolade bagefter.


Når det er så nemt, at lave en "sund" dessert, så forsvinder en del af modstanden jo på at spise sundt.

For det er nemt…og uforskammet velsmagende.

2. MØD MENNESKER I ØJENHØJDE OG HJÆLPE FRA DERES UDGANGSPUNKT

Mød mennesker i øjenhøjde og giv dem mulighed for at tage action med udgangspunkt i deres hverdag og virkelighed.

Det vigtigste er, at folk tager action og ikke at de følger lige præcis denne her kur eller denne her træningsplan.

Hvis jeg forventede at alle andre skulle spise og træne på samme måde og lige så konsekvent, som jeg selv gør, er der mange, der aldrig ville komme i gang, fordi det jeg gør, det er alt for langt fra deres udgangspunkt. Jeg bruger mig selv som eksempel, men jeg giver folk masser af muligheder for, og ideer til, at tage action på mange forskellige niveauer, så de kan gøre noget, der er “lade-sig-gørligt” i deres hverdag.

Med træning er jeg f.eks. mest interesseret i, at folk bare kommer i gang med at bevæge sig (eller bliver ved med at bevæge sig), fremfor om de er de allerbedste eller følger det teoretisk perfekte træningspas. Jeg elsker styrketræning og træning med KettleBells – og rigtig mange vil have godt af styrketræning – men hvis man synes, at styrketræning eller KettleBells er for åndsboller, men til gengæld elsker badminton, fodbold, håndbold eller tennis, er det jo tusindgang federe, at man gør det 3-4 gange om ugen uden styrketræning, end at man styrketræner i 4 uger og så ikke gider mere.

Så jeg prædiker altid action på et område (flere grøntsager, mere fisk, mere bevægelse, sundere fedt o.s.v.) fremfor, at “kræve” at folk skal gøre helt specifikke ting, såsom at drikke ½ L rødbede-pære-gurkemeje-ingefær-juice eller følge lige præcis det her træningsprogram.

3. GAMIFICATION, LEG OG (LIDT) KONKURRENCE

Gamification. Gami-??? Hvad for noget?

Altså tilføj et element af leg og konkurrence. Lav f.eks. en ugentlig konkurrence om, hvem der kan øge indtaget af grøntsager mest.

Og så skal der selvfølgelig være nogle præmier…og det skal ikke være en 12.000-pack flødeboller! Gamification får endnu flere engageret, da der kommer noget leg med i det. Og konkurrence elementet tiltaler mange (dog ikke alle). Så dem der er lige på vippen til, om de vil være med på et sundhedsprogram får tit lidt ekstra motivation, når der kommer gamification med i legen.

Og fremfor at folk er hver for sig, så kan man lave hold, så det er det/de hold, der flytter sig mest eller gør den største indsats, der vinder sammen. Så føler ingen sig alene og samtidig får men lidt positivt gruppepress i spil.

4. TIL OGSÅ TIL HJERTET OG SJÆLEN OG IKKE KUN TIL HJERNEN OG INTELLEKTET

Humor og følelser skal også i spil. Det virker sjældent, hvis man bare præsenterer tørre fakta om sundhed.

Det kan godt være, at vi forstår hvor det er usundt ikke at spise grøntsager, få for lidt fisk, hælde flydende sukker indenbords i store mængder hver dag, sådan rent intellektuelt.

Men det leder på ingen måde til action og forandring i sig selv. Faktisk kan det ende med dårlig samvittighed og apati, fordi man nok ved, hvad man bør gøre, men ikke er motiveret på alle niveauer.

Men få også følelser og humor i spil, så sker der tit meget mere. Fremfor at sige, at man skal spise grøntsager, fordi de er sunde, hvad så med at sige, at mad er information. Alt du spiser svarer til en dialog. Så du kan enten erklære dig selv kærlighed, med maden du spiser. Eller du kan sige “f&€k dig narkoluder”. Din krop svarer igen på godt eller ondt.

Det er blot nogle af de overvejelser jeg gør mig og de ting, jeg har lært om at skabe mere (og sjovere) sundhed i firmaer og organisationer.

TILMELD DIG MIT SEPARATE NYHEDSBREV OM SUNDHED I FIRMAER OG ORGANISATIONER

Jeg har lavet et separat nyhedsbrev om sundhed i firmaer og organisationer, hvor jeg deler mange flere af mine bedste fif og tricks og også fortæller om de erfaringer jeg har gjort mig på dette område, som jeg er blevet klogere af. Desuden får du lov til at være bag kulisserne, når vi starter forløbet hos Kurhotel Skodsborg og se, hvordan jeg arbejder og hvordan det foregår, når man skal have et personalesundhedsforløb op at køre.

KLIK HER FOR AT TILMELDE DIG MIT SEPARATE NYHEDSBREV OM SUNDHED I FIRMAER OG ORGANISATIONER OG FÅ MIN E-BOG SUNDHEDSREVOLUTION I FIRMAER OG ORGANISATIONER OG VÆR MED PÅ SIDELINJEN I FORBINDELSE MED PERSONALESUNDHEDSPROGRAMMET FOR KURHOTEL SKODSBORG

KH og bon appetit,


Umahro

Sundhedsrevolutionær, køkkenrevolutionær, inspirator, sundheds-nørd, forelsket i mad, tidl. Adjunct Professor in Functional Medicine and Nutrition, trænings-freak, kogebogsforfatter og humørspreder.

FØLG MIG PÅKALENDEREN

ONLINE FOREDRAG OG WORKSHOPS

Hvis du ikke kan være med live, kan du også købe adgang til optagelserne af mine foredrag og workshops, så du kan se og høre dem online eller downloade dem.

SÅDAN GØR DU SELV NOGET VED FORDØJELSESPROBLEMER

SPIS DIG GLAD OG I BEDRE HUMØR

SPIS DIG TIL MINDRE ASTMA, HOSTE, IRRITATION, ÅNDEDRÆTSBESVÆR OG KLØE

SPORTSERNÆRING DER VIRKER!

DE 10 KOSTBUD • FÅ STYR PÅ SUND MED EN GANG FOR ALLE MED KOSTBUD DER VIRKER OG STOP FORVIRRINGEN!

BÆREDYGTIGT OG LANGTIDSHOLDBART VÆGTTAB UDEN HYSTERI OG HOKUS POKUS

FÅ ALLE 7 ONLINE FOREDRAG PÅ EN GANG TIL EN GOD PRIS

Hvis du gerne vil have meget mere viden om sundhed, så kan du købe alle mine 7 foredrag online på en gang og få 40% rabat, fremfor hvis du købte foredragene hver for sig.

FÅ ALLE MINE 7 ONLINE FOREDRAG SAMLET TIL GOD PAKKEPRIS