From: Umahro Cadogan <hello@umahro.com>
Subject: Hvad er din sundheds-motivation?

Tillad dig selv at drømme

Kære ,

Motivationen er den største drivkraft.

Uden motivation, kan du have nok så mange gode intentioner om at leve sundt, men det bliver ikke til så meget.

I dette nyhedsbrev:

  • Hvad er din sundheds-motivation?
  • Har du brug for hjælp til den sunde livsstil?
  • Vil du hjælpe andre med at være sunde? Early bird pris på hold 3 på sundhedsrådgiveruddannelsen

Hvad er din sundheds-motivation?

En del af din motivation kan sagtens være en god bagdel eller store overarme

Selvom dit overordnede mål er øget sundhed, kan du ikke udelukkende motivere dig med begavede ræsonnementer.

De fleste er klar over, at broccoli er sundere end snøfler, men alligevel ender snøflerne i indkøbskurven hos rigtig mange af os.

Hvorfor?

Fordi vores urinstinkter fortæller os, at vi har brug for fedt, salt og sødt. Og urinstinkterne gider ikke lytte på vores avancerede hjerne, der fortæller, at det på den lange bane ikke er godt for vores krop.

Du kan se dine urinstinkter som en 2-årig bavian. En hvis del af vores vågne timer handler vi på automatpilot, og lader den toårige bavian bestemme. Du kan altså forestille dig, at en 2-årig bavian, der elsker fedt, salt og sødt er ansvarlig for dine sundhedsvalg. Når du taler til ’din’ toårige bavian gider den ikke at høre på, at det er usundt for dig i længden – for det smager jo dejligt, og skal du ikke nyde dit liv? Hvis du skal have bavianen til at lytte, skal du anvende en helt anden logik. Fortæl den, at du mister din attraktivitet og dine parringsmuligheder bliver dårligere, når du vælger snøflerne, mens du får en god bagdel eller store overarme ved at træffe valg, der er gode for din sundhed. 

For Ernest Brandstrup (fra sæson 1 af "Kan man spise sig rask?" på TV2)  blev ønsket om at være der for hans barnebarn hans motivation. Den motivation drev ham til at udskifte en usund livsstil med et storforbrug af ostemader med en sundere livsstil der gav ham 10 år ekstra at leve i. Da Ernst og jeg møder hinanden første gang under optagelserne til første sæson af ’Kan man spise sig rask?’ lå hans langtidsblodsukker på 71 (det skal gerne ligge på 40 eller derunder) og hans faste blodsukker lå på 15 (det  skal gerne ligge under 7). Det at blive morfar gav ham et skud motivation for at gøre noget ved hans sundhed og herigennem forlænge sit liv. Det blev starten på Ernsts sundhedsrejse mod en sundere livsstil der gav ham 10 år ekstra at leve i. Ernst stoppede ikke her. Han har også uddannet sig Umahro-certificeret sundhedsrådgiver og hjælper i dag andre til en sundere livsstil. Læs mere i mit seneste blog indlæg.

Nyhedsbrev • Motivation • .png

Start med at sætte et mål.

Dit mål er dét, der kan hjælpe med at drive og motivere dig, holde dig på sporet, hvis det bliver svært undervejs, og hjælpe dig med motivationen til at gå i gang.

På denne færd betyder forberedelse (næsten) alt:

  • Hvad er dit/dine mål?
  • Hvad er din “sundhedsdrøm”?
  • Hvad kunne du godt tænke dig, var markant anderledes om tre, sekseller ni måneder?
  • Hvad håber du, der kan ske med din krop og sundhedstilstand?
  • Hvad er det største og vildeste, der kunne ske med dig sundhedsmæssigt?
  • Hvad er det mest fantastiske, du kan forestille dig?
  • Hvordan ville din verden se ud, hvis du oplevede al den sundhed, vitalitet, energi og glæde, du ønsker og fortjener?
  • Hvad vil det betyde for dig?
  • Hvad vil du få ud af det?
  • Hvordan ville din verden se ud?
  • Hvordan ville det føles?

Hvis du ikke allerede har en, så definer den. 

Dine hvorfor’er er din drivkraft

Hvorfor du skal finde dine sundhedsmål er lige så vigtigt som, hvad de konkrete mål er. Når du finder dine hvorfor’er, finder du samtidig din drivkraft til at gå efter og nå dine mål. Hvis du har sat dig et mål, men du ikke har fundet dine hvorfor’er, der er tungtvejende nok til at trumfe alle dine indvendinger, så kommer du ingen vegne. Der skal én eller flere grunde til at give dig drivet, motivationen og styrken til at gøre noget anderledes.

Så hvorfor er det, at du gerne vil opnå din “sundhedsdrøm”? 

Tillad dig selv at drømme, håbe og ønske, så du kan tage action

Det virker måske farligt (og meget mod janteloven) at drømme store og vilde sundhedsdrømme.

At drømme om ikke længere at være usund eller drømme om have det markant bedre. Det gør måske ondt og sætter gang i følelser, fordi det kræver, at du ser åbent og ærligt på din nuværende sundhedssituation.

Det gør måske ondt, fordi du ikke er sikker på, om at du kan nå i mål med dine ønsker. Forestillingen om det usunde liv kan gøre ondt. Du kan næste dufte, smage og mærke det nye liv, men du er samtidig usikker på, om du kan nå i mål. Og det er helt menneskeligt, men du bliver nødt til at se denne frygt i øjnene – for hvis du ikke sætter dig nye mål, flytter du ikke din sundhed.

En god grund til at turde se sine ønsker og drømme i øjnene – med den sorg, det måtte afstedkomme – er at, det kan blive den driver, der giver dig styrken og energien til at gøre noget. Når man spørger folk, der anses for at være meget modige, om de slet ikke føler frygt, har forbehold, tøver, finder på undskyldninger, tænker katastrofetanker mv., så siger de samstemmende: ”Jo, vi føler frygt og alle de ting, men det mål, vi har, det fylder simpelthen mere på vægtskålen. Det overstråler og overdøver alle de følelser, tanker og reaktioner, der ellers ville afholde os fra at gøre det, som andre betragter som modigt.”

Det er det samme med dig. Tag springet, og sæt et mål, hvor det, du får, når du er i mål, fylder mere i dit sind, din psyke og din hverdag, end de smertefulde følelser, der er forbundet med din drøm om en sundere fremtid. Mål kan måles og følges op på. 

Så du ved, om du er på rette vej

Dine mål er pejlemærker for, om du er på sporet med din sundhed – om du er på rette vej. Målene motiverer dig på rejsen og giver dig en kæmpe sejr, når du når din endelige sundhedsdestination.

For hvad er så det næste, du kan gå efter? Er der andre aspekter af din sygdom eller andre af dine symptomer, der skal tages hånd om? Eller skal du nu “bare” sørge for at holde status quo? Hvis du har type II-diabetes og har et ønske om, at du skal have helt normalt blodsukker om et år, så kan du jo følge op og måle efter. Hvis du har et ønske om, at dit daglige energiniveau skal være på 80 % af det bedste, du kan forestille dig, i stedet for 20 %, så kan du jo følge og måle det undervejs.

Hvis du ikke opnår det resultat, du ønsker dig, så skal du ikke se på det som en fiasko, men som læring. Der skal åbenbart noget andet til for at opnå det resultat, du ønsker. Hvad mon det så kan være? Men nok snak. Lad os gå i gang.

Hvad er dine mål?

Skriv, hvad du ønsker at opnå, og tag dig gerne god tid til at overveje det. Og lad det være så konkret som overhovedet muligt. 

Lad være med at bebrejde dig selv, hvis du er usund

Husk, at der ikke er noget, der er din skyld – selvbebrejdelse er spild af tid. Tænk i stedet fremadrettet.

Det eneste, du er skyldig i, er at være modig, fordi du nu gør noget for din sundhed.

Har du brug for hjælp til den sunde livsstil?

Nogle gange er det nemmere med en coach på sidelinjen når man skal omlægge vaner. Kan du nikke genkendende til det?

Så kan jeg anbefale en konsultation med Britta, der ud over at være Umahro-certificeret  sundhedsrådgiver, også har mange års erfaring som personlig coach. Book.

 USR • Profilering • Britta.png

 

Søger du en sundhedsrådgiver Midtjylland? Så tilbyder Lene konsultationer i Brædstrup & Århus. Book.

USR • Profilering • Lene.png

Vil du hjælpe andre til en sundere livsstil?

Brænder du for at hjælpe andre til al den sundhed, glæde, energi og vitalitet, som de ønsker og fortjener?

Vil du gerne være behandler og have et godt fundament for at kunne hjælpe andre, lige som Britta og Lene?

Så bliv uddannet sundhedsrådgiver. Hold 3 starter d. 14 september. Vi har allerede 11 tilmeldte på Hold 3.

Reserver din plads i dag - det gør du ved at sende os din ansøgning (klik her).

Sundhedsrådgiveruddannelsen er for dig, der gerne vil hjælpe eller allerede hjælper mennesker med at blive sunde igen, forblive sunde eller blive endnu sundere gennem ændringer og optimering af kost, ernæring, motion og bevægelse, søvn, afstressning, livsstilsændringer og andre sunde tiltag.

Du lærer at bruge kost, ernæring, søvnoptimering, optimering af bevægelse og motion, afstressning og livsstilsændringer til at øge sundheden hos dem du hjælper, uanset om udgangspunktet er sygdom eller at de allerede er sunde. Du får Umahros viden og bedste redskaber fra 2 årtiers arbejde med sundhed med tusindvis af 1-til-1 konsultationer, foredrag, workshops, gruppeforløb og TV-programmer.

Du lærer, hvad sundhed grundlæggende er og hvad der skal til, for at fremme sundheden hos dine klienter på en måde der virker og som de faktisk kan gennemføre. Du lærer, hvordan der er flere veje til sundhed og hvorfor det er vigtigt altid at se på helheden, fremfor kun at fokusere på kost og ernæring eller kun at fokusere på motion eller kun at fokusere på afstressning. Så ingen unødvendig fanatisme, men fokus på at hjælpe klienter, der hvor de er og med livsstilsændringer, der er indenfor deres rækkevidde.  

Få min viden og mine bedste redskaber fra to årtiers arbejde med sundhed med tusindvis af 1-til-1 konsultationer, foredrag, workshops, gruppeforløb og TV-programmer. Læs mere.

Udtalelse • Britta • Nyhedsbrev-4.png 

Early bird tilbud 

Ansøg om optagelse på uddannelsen allerede i dag og vær blandt de første 15 tilmeldte, der sparer kr. 3.500,00.

Vi har et begrænset antal pladser på holdet. 

ANSØG HER

Har du spørgsmål til uddannelsen så kontakt min uddannelsesansvarlige Julie Rohold på jr@umahro.com eller ring på 53 89 06 65. 

Jeg og mit team ønsker dig en forårs weekend.

De bedste hilsner,

Umahro Cadogan • Sundhedsfaglig direktør

Food can change your life

FraSygTilRaskBusinessPortrætArmeneOverkorsUdeFarve.jpeg