From: Umahro Cadogan <hello@umahro.com>
Subject: Lærdom fra personalesundhedsforløbet for Kurhotel Skodsborg: De små detaljer er også vigtige i opstarten
Lærdom fra personalesundhedsforløbet for Kurhotel Skodsborg: De små detaljer er også vigtige i opstarten

Kære Læser,

Så er personalesundhedsprogrammet for Kurhotel Skodsborg godt i gang.

Og som det ofte sker, så har vi måttet lave ændringer i programmet, lige som vi skulle til at gå i gang.

Også selvom vi havde planlagt, tænkt, været på forkant og planlagt atter mere.

PERSONALESUNDHEDSPROGRAMMER VIRKER KUN, HVIS FOLK FAKTISK FORSTÅR, HVAD DE GÅR UD PÅ…OG VED DE ER DER

Vi syntes selv – direktøren for Skodsborg, HR manageren, mig, Thomas Rode og personalesundhedsudvalget – at vi havde udtænkte en hel fantastisk launch af programmet.

Der var hængt flyers/plakater op alle mulige steder på Kurhotel Skodsborg, der var sendt mails ud til alle, de forskellige personalerepræsentanter var informerede og begyndt at tale med deres teams og vi havde planlagt to 3-timers foredrag/workshops kl. 11:00-14:00 torsdag og fredag i sidste uge.

Og så skulle folk ellers bare tilmelde sig, så de kunne komme med på en af de to opstartsworkshops og så i gang med programmet efterfølgende.

Men da vi sad midt i det sidste forberedelsesmøde i starten af sidste uge, så gik det op for flere af personalerepræsentanterne, at der faktisk var en del personale, der muligvis havde set plakaterne og hørt om forløbet, men de kunne ikke helt se, hvad det var, der ville ske, hvordan det ville gavne dem, hvordan de kunne deltage eller hvad de helt konkret ville få ud af det…altså udover mere "sundhed", der jo godt kan være lidt eller meget vagt.

Mange havde spurgt "Ja, det lyder spændende, men hvordan kommer det egentlig til at foregå, hvornår er det og hvad er der i det for mig?".

Hvordan redder man så den situation?

Jo det gør man, ved at komme ud og tale med folk i øjenhøjde og bare ganske kort, så de kan forstå, hvad det egentlig går ud på, hvordan man tilmelder sig og hvad der sker helt konkret.

Og selvfølgelig får det allervigtigste spørgsmål besvaret: What is in it for me?

Så vi lavede fluks tidsplanen om, så vi brugte en time både torsdag og fredag, på at gå rundt i hele hotellet og kurbadet og ganske kort fortælle om forløbet for de forskellige personalegrupper, hvor Thomas og jeg var der in the flesh med en kort 5-10 minutters peptalk og hvor folk kunne stille spørgsmål.

Så torsdag og fredag, var vi rundt og holde minimøder på 10 minutter kl. 11:00, 11:15 og 11:30, så vi nåede forbi stort set alle de forskellige personalegrupper.

Enten til deres formiddagsmøde eller i kantinen i frokostpausen.

Og da vi skulle tale med housekeeping fredag, så gik det også op for os, at mange i housekeeping var mere hjemme på engelsk.

Så vi skiftede hurtigt fra dansk til engelsk og bestemte os også for at lave et opstartsforedrag på engelsk, der bliver fredag i næste uge.

Kl. 12:00-14:00 holdt vi så en kortere version af vores workshop, hvor Thomas fortalte hans historie med forvandlingen fra den helt klassiske kok på smøger, kaffe, øl og dårlig mad, med større hængebryster end hans kone samt et temperament, der ville få en sulten hyæne i menopause til at virke rolig og fornuftig, til at blive "gymnastik- og husholdningslærer" på Skodsborg (Thomas egne ord).

Jeg fortalte om hvad sundhed egentlig er og hvor man starter henne, når det kommer til at mad, motion, søvn, stress o.s.v.

Nu er der godt gang i tilmeldingerne, så vi har et overblik over alle deltagerne inden ugen er omme og kan lave en masse små hold, hvor folk støtter hinanden i grupper.

"LIVE" INTRODUKTION VIRKER BARE BEDRE I STØRRE ORGANISATIONER

I en stor organisation med hundrede- eller tusindevis af ansatte, kan opslag, plakater og mails hurtigt drukne, så folk slet ikke finder ud af, at der kører et personalesundhedsprogram.

Derfor virker det stort set altid bedre, hvis man kan være der live inden programmet begynder for at fortælle, informere, inspirere og provokere.

Enten ved at stille sig op på strategiske tidspunkter og steder (i kantinen ved frokost, til morgenmødet o.s.v.) og fortælle på bedste "jordbærsælger-på-grønttorvet" maner.

Eller ved at lave en video, som der så bliver pushet benhårdt til alt og alle i organisationen.

Da jeg lavede et stort kantine- og sundhedsprojekt i TDC til Men's Health Week for et par år siden, havde vi også udfordringen med at få kommunikeret, hvad der kom til at ske.

På daværende tidspunkt, var der 5 store locations rundt omkring i landet og jeg skulle være live på 3 af dem på 3 forskellige dage.

Så vi endte med at lave en video, hvor jeg var i køkkenet med alt køkkenpersonalet, hvor vi skulle udvikle nye retter og menuer til selve sundhedsforløbet.

Videoen blev sendt internt og vist internt på skærme på alle TDCs kontorer.


HAR DU BEHOV FOR MERE SUNDHED I DIT FIRMA ELLER ORGANISATION?

Det vil være mig en udsøgt fornøjelse og stor ære, at hjælpe med at skabe mere sundhed, velvære og vitalitet i dit firma eller organisation.

For mit mål er jo at give viden, inspiration, redskaber og provokation, så alle får mulighed for at opleve al den sundhed, vitalitet og velsmag, som de fortjener.

Hvad er din/jeres udfordring eller problem? Hvad ønsker I jer allermest? Hvad er det mest fantastiske, der kunne ske med kantinen, medarbejdersundheden eller energiniveauet?

Send mig en mail, hvor du/I fortæller om, hvad hvilke udfordringer og/eller brændende ønsker, du/I har i forhold til endnu mere sundhed i jeres firma eller organisation.

Så skal jeg nok svare dig med mit bud på, hvad der er af muligheder.

Både hvad jeg kan hjælpe med og hvor der er mere viden og inspiration at hente.

SEND MAILEN TIL MIG LIGE NU

TILMELD DIG MIT SEPARATE NYHEDSBREV OM SUNDHED I FIRMAER OG ORGANISATIONER

Jeg har som sagt lavet et separat nyhedsbrev om sundhed i firmaer og organisationer, hvor jeg deler mange flere af mine bedste fif og tricks og også fortæller om de erfaringer jeg har gjort mig på dette område, som jeg er blevet klogere af.

Få min e-bog om mere sundhed i firmaer og organisationer ved tilmelding til det separate nyhedsbrev.

Desuden får du lov til at være med bag kulisserne, mens vi kører personalesundhedsprogrammet hos Kurhotel Skodsborg henover foråret og sommeren og se, hvordan jeg arbejder og hvordan det foregår.

KLIK HER FOR AT TILMELDE DIG MIT SEPARATE NYHEDSBREV OM SUNDHED I FIRMAER OG ORGANISATIONER

KH og bon appetit,


Umahro

Sundhedsrevolutionær, køkkenrevolutionær, inspirator, sundheds-nørd, forelsket i mad, tidl. Adjunct Professor in Functional Medicine and Nutrition, trænings-freak, kogebogsforfatter og humørspreder.

FØLG MIG PÅKALENDEREN

MAD MOD ASTMA, EKSEM, HØFEBER OG NÆLDEFEBER • ÅBENT FOREDRAG • 23. MAJ • KØBENHAVN

SPORTSERNÆRING DER VIRKER! • ÅBENT FOREDRAG • 24. MAJ • KØBENHAVN

KVINDE EVENT • FOREDRAG MED MICHELLE HVIID, SØS EGELIND OG MIG • 25. MAJ • NYBORG

FÅ DEN ALLERBEDSTE OG -SUNDESTE DAG • ÅBENT FOREDRAG MED LIFE ACADEMY • 26. MAJ • ÅRHUS

KUN FOR KVINDER: SUNDHEDSAFTEN FOR DET SMUKKE KØN MED DET ALLERBEDSTE FRA "ALLE KVINDERS SUNDHEDSBIBEL" • ÅBENT FOREDRAG • 16. JUNI • KØBENHAVN

INSPIRE CONVENTION 2016 [JEG ER KONFERENCIER OG HOVEDFOREDRAGSHOLDER PÅ PRE-CONVENTION OG HOLDER FLERE FOREDRAG TIL SELVE CONVENTION] • 26-28. AUGUST 2016 • NYBORG

TARMFLORA: NØGLEN TIL ET SUNDT HELBRED • KONFERENCE MED PUK HEALTHCARE • 6. DECEMBER 2016 • KØBENHAVN

TARMFLORA: NØGLEN TIL ET SUNDT HELBRED • KONFERENCE MED PUK HEALTHCARE • 7. DECEMBER 2016 • ÅRHUS

ONLINE FOREDRAG OG WORKSHOPS

Hvis du ikke kan være med live, kan du også købe adgang til optagelserne af mine foredrag og workshops, så du kan se og høre dem online eller downloade dem.

SÅDAN GØR DU SELV NOGET VED FORDØJELSESPROBLEMER

SPIS DIG GLAD OG I BEDRE HUMØR

SPIS DIG TIL MINDRE ASTMA, HOSTE, IRRITATION, ÅNDEDRÆTSBESVÆR OG KLØE

SPORTSERNÆRING DER VIRKER!

DE 10 KOSTBUD • FÅ STYR PÅ SUND MED EN GANG FOR ALLE MED KOSTBUD DER VIRKER OG STOP FORVIRRINGEN!

BÆREDYGTIGT OG LANGTIDSHOLDBART VÆGTTAB UDEN HYSTERI OG HOKUS POKUS

FÅ ALLE 7 ONLINE FOREDRAG PÅ EN GANG TIL EN GOD PRIS

Hvis du gerne vil have meget mere viden om sundhed, så kan du købe alle mine 7 foredrag online på en gang og få 40% rabat, fremfor hvis du købte foredragene hver for sig.

FÅ ALLE MINE 7 ONLINE FOREDRAG SAMLET TIL GOD PAKKEPRIS