From: Umahro • Food Can Change Your Life <hello@umahro.com>
Subject: FRA SYG TIL RASK: DA KLØENDE HUD BLEV TIL BABYHUD MED "FREMMEDE" BAKTERIER

Kære Læser,

Et af mine fokus/arbejdsområder er fra syg til rask.

D.v.s. at jeg hjælper dig med at finde ud af, hvad der skal til, for at du kan gå fra at være syge eller påvirket af symptomer, til at blive rask…eller i alt fald at have det bedre, selvom sygdommen ikke er væk.

Og jeg hjælper fagfolk der arbejder med sygdom, sundhed, behandling og helbredelse med at blive endnu bedre behandlere.

HVORDAN GÅR MAN FRA SYG TIL RASK?

Umahro_GenesFinalWhite-large.jpg

Jeg har jo selv prøvet at gå fra at være ret syg til at blive rask, fra usund til sund og derefter fra sund til toppræstation (idag befinder jeg mig i den sidste del af skalaen fra sund til toppræstation).

Men…

 • Hvad skal der til?
 • Hvordan gør du?
 • Hvad kan du forvente?
 • Hvor starter du?

Min fremgangsmåde og prioriteringsliste, både for mig selv og hvis jeg skal hjælpe dig, er:

 1. Lægelig udredning. Der skal stilles en diagnose og hvis der er symptomer, men der ikke er fundet en diagnose, er det i det mindste godt, at der er udelukket noget relativt slemt.
 2. Akut og langvarig lægelig behandling, f.eks. medicin og kirurgi. Hvis det er nødvendigt vel at mærke. Nogle ting skal ikke håndteres med kost og livsstil, men behandles øjeblikkeligt med nogle mere bombastiske værktøjer. Hvis du f.eks. lider af svær astma, så skal skal jo ikke have astmaanfald og der kan medicin hjælpe her og nu. Hvis du så kan finde frem til en masse ting med kost, miljø og livsstil, som du kan ændre over tid, der mindsker sværhedsgraden af din astma, skal du selvfølgelig også gøre det. Og hvis det så leder til, at du ikke behøver medicin, er det jo skønt. Hvis du stadigvæk behøver medicin, men har det meget bedre, når du samtidig gør noget med kost, ernæring, livsstil, motion og miljø, er det jo lige fantastisk. For målet er, at du skal have al den sundhed, vitalitet og velvære, du fortjener med brug af de redskaber, der hver især og tilsammen, virker for dig.
 3. Øget overordnet sundhed. D.v.s. tag stilling til og gør noget ved kost (og vægt), rygning (selv lidt er skadeligt), alkohol (intet eller lidt og med måde), motion (og bevægelse), søvn og stress. Det er det, jeg kalder for K.R.A.M.S.S. faktorerne. Og bare ved at tage fat i dem 6 områder, kan du få mere generel og overordnet sundhed, der ikke blot mindsker risikoen for velfærdssygdomme på den lange bane og for tidlig død, men også kan gøre en stor forskel i forhold til alle mulige specifikke sygdomme og helbredsproblemer, såsom astma, gigt, autoimmunsygdomme, fordøjelsesproblemer og alle de velkendte velfærdssygdomme.
 4. Individuelt tilpassede kostændringer. Kostmæssigt er der f.eks. nogle, der ikke tåler gluten og får det bedre uden, nogle tåler ikke komælk, nogle skal på en lav FODMAP diæt, nogle har glæde af bestemte kosttilskud, nogle har effekt af at spise meget få kulhydrater, andre skal virkelig så på fedttypen o.s.v.
 5. Individuel årsagsbehandling. Selvom man har en diagnose, er der tit mange forskellige faktorer i spil fra person til person. Hvis man kan identificere disse faktorer og gøre noget ved dem, så har man endnu et redskab at sætte ind med. Eksempel: En person med autoimmun skjoldbruskkirtelbetændelse (kaldet Hashimoto's) bør forholde sig til glutenoverfølsomhed, selenmangel og dysbiose samt obskure mavetarminfektioner, da de alle kan være med til at trigge eller forværre Hashimoto's. Så en patient med Hashimoto's får det bedre uden gluten, en anden får det bedre ved at tage ekstra selen i en periode, en tredje får det bedre ved at få udryddet obskure parasitter, såsom Blastocystis hominis. Men det kan også være, at ingen af disse ting gør en forskel. (Og uanset hvad, så vil det nok også være nødvendigt at få stofskiftehormoner, for at erstatte dem, der ikke laves nok af p.g.a. betændelsen i skjoldbruskkirtlen.)

DA "FREMMEDE" BAKTERIER VAR LØSNINGEN PÅ PLAGENDE EKSEM

Forleden dag fik jeg en skøn mail fra en af mine (nu tidligere) klienter, der kom til mig i 2012 med meget plagende eksem og tør hud, selv der/når der ikke var eksem og også milde til moderate fordøjelsesproblemer. Men det var hudgenerne, der fyldte mest for ham.

Vores mål var selvfølgelig at hjælp ham fra syg til rask…eller i alt fald til at være mindre plaget og påvirket af eksem og tør hud og få en bedre fordøjelse.

Efter at have puklet løs med at finde frem en løsning på hans problemer med eksem, ser det ud til, at vi endelig har knækket koden, efter at have været i gang i flere år.

Lige en kort tilbagemelding på det behandlingsforløb, jeg har haft hos dig. Jeg er stort set blevet helbredt for min eksem :D

Jeg fik på din anbefaling lavet en FMT [fækalmikrotransplantation] hos Bakterieklinikken i juni 2015. I marts i år gik eksemsymptomerne stort set væk (ingen kronisk kløe eller ukontrollable udbrud af sved og kløende knopper) og huden er ikke så tør, som den var. Og de er blevet væk siden da.

Jeg kan godt fremkalde små pletter af eksem ved stort indtag af rødvin, manglende søvn og andet stress, men aldrig i en skala, så det går i totalt udbrud. (Dvs. formentlig lidt ligesom alle andre mennesker, som kommer under pres).

Jeg tager ikke længere kosttilskud af nogen art eller laver restriktioner på min kost.

Jeg spiser dog generelt en større andel af grøntsager end jeg gjorde for år tilbage.

Vi skulle igennem en del ting, før vi fandt løsningen, der i hans tilfælde var, at han fik "genbeplantet" sin tarmflora, ved bogstavelig talt at få kapsler, der indeholdt tarmflora fra en rask donor.

Inden da havde vi nogen success med at:

 • Fjerne enkelte fødevarer der gav en forværring, selvom de var negative i priktests.
 • Give omega-3 fedtsyrer og omega-6 fedtsyren GLA både i kosten og smurt direkte på eksemen.
 • Give et produkt kaldet GI Revive, der indeholder en række næringsstoffer og fytokemikalier, der har en effekt på tarmpermeabilitet og inflammation/irritation i tarmen, da vi havde lavet en test for øget tarmpermeabilitet, der viste, at der var øget paracellulær absorption i tyndtarmen (groft sagt var der for mange molekyler, der blev optaget, fordi de "smuttede" i mellem cellerne i tyndtarmens slimhinde, så der ikke var tilstrækkelig kontrol med, hvad der blev optaget).

Men efter vi fik "genbeplantet" med en ny tarmflora, så forsvandt alle symptomerne lidt efter lidt.

Og grunden til at vi valgte det approach, var fordi vi lavede en afføringsprøve, hvor vi fik kortlagt hans tarmflora så godt som det er muligt p.t. Der var et klart billede af en "forskudt" tarmflora, hvor nogle af de store grupper af sunde bakterier, der normalt er at finde i en rask persons mavetarmsystem, de enten var helt væk eller reduceret markant i mængde.

Så her var der altså noget, på det helt individuelle plan, der gjorde en forskel.

Og hvis han ikke passer godt nok på sin almene sundhed, kommer der stadigvæk opblusning og symptomer.

FÅ PERSONLIG HJÆLP TIL AT BLIVE DINE SYMPTOMER KVIT OG GÅ FRA SYG TIL RASK

UmahroPortrætBusiness

Døjer du med sygdom, symptomer eller gener og vil du gerne forstå det hele bedre, så du selv kan gøre mere og være medansvarlig for din behandling?

Vil du gerne have hjælp til at finde ud af nogle af de individuelle årsager, der måske spiller en rolle for lige dig, udover hvad der overordnet gælder for din diagnose?

Eller har du ikke kunnet få en diagnose, selvom du har symptomer og gener? Og vil du gerne videre?

Så lad mig hjælpe dig, ligesom jeg har hjulpet min klient ovenfor.

Book en indledende konsultation på 90 minutter, så vi kan se nærmere på hele din helbredshistorie og begynde at finde den allerbedste behandlingsplan for dig.

LÆS MERE OM OG BOOK EN PERSONLIG KONSULTATION MED MIG

ONLINE HJÆLP TIL SELVHJÆLP VED ASTMA, EKSEM, NÆLDEFEBER OG HØFEBER

Umahro_BreatheFinalWhite-large.jpg

Hvis du gerne vil vide mere om, hvad der sker i din krop i atopisk sygdom (den fælles betegnelse for astma, eksem, nældefeber og høfeber) og hvad du selv også kan gøre, er det online udgaven af mit foredrag om lige dette emne, du skal have.

Du får lige under 3 timers undervisning optaget fra når jeg har holdt foredraget live samt følgematerialet fra foredraget (præsentationen og ekstra handouts) for kr. 225,00.

Du kan se og høre foredraget lige når det passer dig på din computer, smartphone eller tablet og du har permanent adgang, så du kan gense og genhøre foredraget igen og atter igen.

KØB ONLINE-VERSIONEN AF FOREDRAGET

ONLINE HJÆLP TIL AT FÅ STYR PÅ FORDØJELSEN

Umahro_DigestionFinalWhite-large.jpg

Hvis du gerne vil vide mere om hvordan din fordøjelse virker, hvordan de 1,5-2 kg tarmbakterier der bor "dernede" påvirker dig på godt og ondt og hvad du selv kan gøre, er det online udgaven af mit foredrag om lige dette emne, du skal have.

Du får lige under 3 timers undervisning optaget fra når jeg har holdt foredraget live samt følgematerialet fra foredraget (præsentationen og ekstra handouts) for kr. 225,00.

Du kan se og høre foredraget lige når det passer dig på din computer, smartphone eller tablet og du har permanent adgang, så du kan gense og genhøre foredraget igen og atter igen.

KØB ONLINE-VERSIONEN AF FOREDRAGET

Kærlige hilsener og bon appetit,

Umahro

Food Can Change Your Life

FRA SYG TIL RASK • FRA USUND TIL SUND • FRA SUND TIL TOPPRÆSTATION • FOODPOWER

Foredrag • Rådgivning • Konsultationer og vejledning • Workshops • Bøger • E-bøger • E-learning • Opskrifter • Supervision af fagfolk • Uddannelse og undervisning

Sundhedsrevolutionær, køkkenrevolutionær, inspirator, sundheds-nørd, forelsket i mad, tidl. Adjunct Professor in Functional Medicine and Nutrition, trænings-freak, kogebogsforfatter og humørspreder.

FØLG MIG PÅ


KALENDEREN

INDLÆG OM TOPLEDERKUREN FOR EXECUTIVE COGNITO • LUKKET EVENT FOR NETVÆRKSGRUPPE • 27.10.2016 • KØBENHAVN

FRA SUND TIL TOPPRÆSTATION MED HJERNEMAD • LUKKET FOREDRAG FOR VL-GRUPPE 46 • 27.10.2016 • KØBENHAVN

FRA SUND TIL TOPPRÆSTATION MED HJERNEMAD • LUKKET FOREDRAG PÅ ADTIMIZE ACADEMY FOR ANSATTE OG FAMILIE • 28.10.2016 • KØBENHAVN

FRA SYG TIL RASK MED HJERNEMAD • FOREDRAG TIL BENZORÅDGIVNINGENS ÅRSMØDE • 29. OKTOBER • MIDDELFART

STYRK HJERNENS FUNKTION HOS ÆLDRE OG DEMENTE • WORKSHOP MED JENS RAHBEK FOR SEMINARER.DK • 1. NOVEMBER • ODENSE

INDLÆG OM TOPLEDERKUREN FOR EXECUTIVE COGNITO • LUKKET EVENT FOR NETVÆRKSGRUPPE • 03.11.2016 • KØBENHAVN

FRA SUND TIL TOPPRÆSTATION MED HJERNEMAD • LUKKET FOREDRAG FOR PKA • 03.11.2016 • KØBENHAVN

ADVANCED SPORTS NUTRITION AND GENETICS FOR PERSONAL TRAINERS • LUKKET WORKSHOP FOR GB FITNESS • 5-6. NOVEMBER • BIRMINGHAM

FRA SUND TIL TOPPRÆSTATION MED HJERNEMAD • LUKKET FOREDRAG FOR PERSONALET PÅ BOSTEDET LYNGBO • 17.11.2016 • KALUNDBORG

EN AFTEN OM KVINDESUNDHED MED DET ALLERBEDSTE FRA "ALLE KVINDERS SUNDHEDSBIBEL" • FOREDRAG FOR FOF MIDTSJÆLLAND • 17. NOVEMBER • ROSKILDE

FRA USUND TIL SUND MED HJERNEMAD • FOREDRAG FOR EFTERSKOLEN HELLE • 18.11.2016 • GRENÅ

FRA USUND TIL SUND MED HJERNEMAD • LUKKET WORKSHOP FOR PLEJEFORÆLDRE I MORSØ KOMMUNE • 23.11.2016 • MORSØ

KUN FOR KVINDER • FOREDRAG OM KVINDESUNDHED PÅ CAFE HOLMEN • 23.11.2016 • MORSØ

DNALIFE CERTIFICERING • UNDERVISNING I BRUGEN AF DNA-PROFILER I SUNDHED • 21-22.11.2016 + 01.12.2016 • KØBENHAVN

DNALIFE CERTIFICERING • UNDERVISNING I BRUGEN AF DNA-PROFILER I SUNDHED • 25-27.11.2016 • HELSINKI

MADEN STIGER DIG TIL HOVEDET: FRA SYG TIL RASK MED HJERNEMAD • ÅBENT FOREDRAG FOR BOTILBUDDET HIMMELEV • 02.12.2016 • HIMMELEV

TARMFLORA: NØGLEN TIL ET SUNDT HELBRED • KONFERENCE MED PUK HEALTHCARE • 6. DECEMBER 2016 • KØBENHAVN

TARMFLORA: NØGLEN TIL ET SUNDT HELBRED • KONFERENCE MED PUK HEALTHCARE • 7. DECEMBER 2016 • ÅRHUS

MIN NYTÅRSKUR: FÅ DET ALLERBEDSTE OG -SUNDESTE 2017 • 29. DECEMBER • KØBENHAVN

FRA SUND TIL TOPPRÆSTATION MED HJERNEMAD • LUKKET INDLÆG FOR VL-GRUPPE 25 • 17.01.2017 • KOLDING

HJERNEMAD • FOREDRAG FOR FOR NORD • 28.02.2017 • FARUM

SUNDHEDSREALISME • KONFERENCE MED PUK HEALTHCARE • 21.03.2017 • KØBENHAVN

SUNDHEDSREALISME • KONFERENCE MED PUK HEALTHCARE • 21.03.2017 • ÅRHUS

BOOK MIG TIL ET FOREDRAG, WORKSHOP, SOM ORDSTYRER ELLER SOM KONFERENCIER

Book mig til et foredrag eller en workshop á la dem i kalenderen eller et af mine bestsellerforedrag for virksomheder, institutioner og organisationer "Fra usund til sund", "Fra syg til rask", "Fra sund til toppræstation" eller "Hjernemad".

Eller brug mig som ordstyrer eller konferencier til events om sundhed, mad, ernæring og toppræstation.

Skriv på foredrag@umahro.com og fortæl hvilket foredrag/emne, du godt kunne tænke dig, hvornår og hvorhenne, hvor mange deltagere og i hvilken sammenhæng. Så får vi os en snak om, hvordan og hvorvidt jeg kan holde det hel rette foredrag eller workshop for dig/jer og bagefter får du et uforpligtende tilbud.