From: Umahro Cadogan <hello@umahro.com>
Subject: Læser, ved du hvordan fytoøstrogener kan gavne ved hormonelle problemer?

Få hjælp til at mestre hormonelle problemer

{{firstname}}, ved du hvordan fytoøstrogener kan gavne ved hormonelle problemer?

Om fytoøstrogener

Kære Læser,

I sidste uge så vi på PCOS og nogle af de bagvedliggende årsager. I denne uge ser vi nærmere på fytoøstrogener.

Fyto-hvad-for-noget?

Fytoøstrogener er plantestoffer, der har en delvis østrogeneffekt, dvs. at de også kan stimulere og påvirke østrogenreceptorer i celler og væv.

Dog virker de ikke så kraftigt som selve østrogenerne (østradiol, østron og østriol) gør, men ved tilstande med mangel på østrogener kan fytoøstrogener delvist kompensere herfor.

Og ved tilstande, hvor der er for høje niveauer af østrogener, kan fytoøstrogener konkurrere med østrogenerne og mindske den samlede østrogenstimulering en smule.

De fleste fytoøstrogener påvirker omsætningen af de østrogener, der dannes i kroppen i gavnlig retning.

Så det ser ud til, at det overordnet set er gavnligt at spise en kost, der indeholder en del fytoøstrogener i forhold til hormonelle problemer, hvor østrogen spiller en rolle (for meget, for lidt og/eller uhensigtsmæssig omsætning).

Fytoøstrogener findes bl.a. i:

 • Hørfrø
 • Sesamfrø
 • Græskarkerner
 • Soja og bælgfrugter i det hele taget (linser, bønner (både friske og tørrede) og ærter (både friske og tørrede)
 • Granatæble
 • Rug og kornprodukter i det hele taget
 • Salvie
 • Rødkløver
 • Lakrids
 • Mynte og pebermynte
 • Humle (i øl)
 • Grøntsager, bær og frugter i det hele taget

Fra syg til rask, side 182

Der er også to kosttilskud, der indeholder fytoøstrogener, hvor der er nogen dokumentation for en gavnlig effekt i overgangsalderen.

Evidens for, at de delvist kan kompensere for det fald i østrogener, der leder til tab af knoglemasse, hedeture m.m. og de deraf følgende gener og problemer.

Der er mælkesyregæret rødkløversaft (produceret af firmaet Herrens Mark) og så er der et specielt sojaekstrakt kaldet DT56a, der bl.a. findes i produkt-serien Femarelle.

Begge er testet i nogle kliniske studier, hvor der er en effekt på tab af knoglemasse, hedeture og nogle gange også andre menopausale gener og symptomer.

Læs mere her

NB: Jeg og sundhedsvirksomheden Umahro har ingen kommercielle relationer til nogle af disse virksomheder eller produkter.

Gratis webinar om hormoner

GRATIS WEBINAR OM HORMON- BALANCEN.png

På fredag holder jeg et gratis webinar om hormoner med titlen "Forstå hvordan dine hormoner påvirker dig og hvordan du kan påvirke dine hormoner".

Titlen siger vist det hele.

Jeg giver dig en overordnet introduktion til og forståelse af, hvad hormoner er, hvordan hormoner virker, hvorfor vi laver hormoner og hvordan kost, livsstil, søvn, stress, alkoholforbrug, rygning, miljø og ernæring kan påvirke hormonbalancen. Vi tager også et kig på nogle hormonelle sygdomme og hvordan kost- og livsstilsændringer kan gøre en forskel, fordi de påvirker produktionen af hormoner, responsen på hormoner og hvordan de omsættes.

Webinaret er nu på fredag kl. 11:00-12:00 og du tilmelder dig lige her >>.

Så skal du ikke andet, end at gå online på din computer, smartphone eller tablet, hvorefter jeg toner op på din skærm og fortæller om hormoner.

Du vil også få mulighed for at stille mig spørgsmål om hormoner til allersidst i webinaret.

NB: Husk at tilmelde dig, selvom du ikke kan være med kl. 11:00-12:00 på fredag. Webinaret bliver optaget og optagelsen bliver sendt ud med mail til alle, der er tilmeldt.

TILMELD DIG WEBINARET GANSKE GRATIS LIGE HER >>

Få styr på hormonelle problemer

Døjer du med en hormonel ubalance (f.eks. PMS, infertilitet, endometriose, overgangsalderen, knogleskørhed, PCOS, for lavt stofskifte eller for højt stofskifte)?

Vi du lære hvordan du spiser og lever dig til en bedre hormonbalance?

Så meld dig til mit forløb FRA SYG TIL RASK PÅ 12 UGER • FÅ STYR PÅ HORMONBALANCEN.

Med mig som din rådgiver og coach over 12 uger lærer du, hvad du selv kan gøre for at optimere din hormonbalance ved hjælp af kost, ernæring, livsstil, motion, søvn, bevægelse, træning, afstressning og Functional Medicine. 

Vi starter med en hel live-dag søndag d. 25. august kl. 10:00-17:00 i København.

Hør mere om forløbet her:

Læs mere og køb din billet her >>.

Søger du en sundhedsrådgiver i Ringe eller omegn?

Så anbefaler jeg en konsultation med Ann-Louise Greinert, som har flere års erfaring som ernæringsterapeut og Umahro-certificeret sundhedsrådgiver. Via udgangspunkt i K.R.A.M.S.S faktorerne hjælpe hun dig med at genvinde din sundhed og vitalitet. Du booker Ann-Louise her >>.

USR • Profilering • An Louise • FB.png

Læs mere om Ann-Louise og hvad hun kan gøre for dig her >>

Er du interesseret i hvad kosten kan gøre i forhold til ADHD og indlæring?

Så hør med når jeg er gæst i podcastes diagnosen på Heartbeats, hvor vi taler om mad, ernæring og sundhed i forhold til ADHD og indlæring.

Klik her >>

 

Sommer hilsner,

Umahro Cadogan • Sundhedsfaglig direktør

Food can change your life

FraSygTilRaskBusinessPortrætArmeneOverkorsUdeFarve.jpeg