From: Umahro Cadogan <hello@umahro.com>
Subject: KYL BIKINIKUREN LANG POKKER I VOLD! OG NOGET OM DE KOMMENDE FOREDRAG OG WORKSHOPS

Kære Læser,

Solen skinner (i alt fald noget af tiden) og så begynder os blege jo, at kravle frem fra skjul for at få lidt sol til muskler og sul.

(OK, jeg er ikke helt bleg, men relativt set, så er jeg ret bleg om vinteren og foråret sammenlignet med sommeren. Til gengæld har jeg både muskler og sul.)

Nu begynder det igen at køre med bikinikure, bliv-fast-i-kødet-på-4-uger kurene og en masse i den dur.

Nu begynder folk igen at stå og kigge fortvivlet i spejlet.

Could not find video with id 1704763. Maybe it was deleted?

Personligt, så er jeg i gang med at udvikle kropsformen vaffeljern (med mine ret så labre kastanjemelsvafler), fremfor ultrahakket badejern.

Men jeg ror stadigvæk i et rigtig hurtigt tempo og kan ro langt (regner med at klare 1/2 marathon lørdag d. 18. juni på 90 min ± et par minutter), jeg løfter stadigvæk tungt og jeg kan snildt lave 100 burpees på 10 minutter eller klare Crossfit klassikkeren så mange runder af 5 armhævninger, 10 armbøjninger og 15 benbøjninger på 10 minutter med at lave 10 runder.

Så selvom jeg ikke er ultrahakket (og nok ikke bliver det), så er jeg stadigvæk sund og vital og har masser af den energi, jeg ønsker at have.


Hvem kan modstå lidt kastanjemelsvafler på en søndag?

Og de er nemme at lave. Brug 1 æg, 1 banan og 1 dl kastanjemel samt 1/8 tsk kokosolie samt lidt vanilje, kanel, salt og peber pr. vaffel og lav dem i et vaffeljern eller en vaffelform…

ET ALTERNATIV TIL BIKINIKUREN


I stedet for endnu en ikke særlig succesfuld bikinikur på 4 uger, hvad så med at gøre følgende…ikke panisk i 4 uger men at gøre det løbende og gøre det til en vane fremfor at forsøg på 4 ugers spurt efter en vinter i dvale:

 1. Få nok søvn. D.v.s. 7-8 timer hver nat eller de fleste af ugens nætter. Hvis du sover mindre end 6 timer pr. nat, så er det forbundet med højere vægt, virkelig ringe modstandskraft overfor slik og junk food, der gerne vil krybe ind i dit gab, og du taber dig faktisk mindre af kostændringer og motion, hvis du er i søvnunderskud, selvom du gør det rigtige.
 2. Øg dit fysiske aktivitetsniveau. Og i stedet for at gå fra 0 til 700, så se, hvad der er det nemmeste for dig, at komme i gang med fra det udgangspunkt, du har nu. Hvis du slet ikke bevæger dig, så start med at gå og cykle 30 minutter hver dag eller de fleste af ugens dage. Hvis du allerede får den mængde basalbevægelse dagligt, så begynd at motionere 2 eller 3 gange ugentligt og gør noget, du synes er så sjovt, at du får det gjort og bliver ved. Er du allerede der, så kan du begynde at nørde med styrketræning, intervaltræning og den slags.
 3. Drik vand til (eller the). For hvis du sørger for at drikke en hel del vand, så vil det faktisk virke på vægten. Og ikke kun fordi vand det jo fylder, så du nok har en bedre appetitregulering; det ser også ud til at vand i tilstrækkelige mængder stimulerer thermogenese (altså omsætningen af fedt i fedtvæv til varme). I et studie fik man deltagerne til at drikke 1/2 L vand før morgenmad, frokost og aftensmad…vel at mærke udover, hvad de allerede drak af vand og anden væske. Det gav lidt vægttab og effekten kunne ikke kun forklares med mindsket appetit, for så meget faldt deres indtag af mad ikke.
 4. Brug T-tallerkenmodellen med 50% grøntsager samt lidt bær og frugter, mindst 25% protein af god beskaffenhed (fisk, æg, fjerkræ, vildt, hytteost, usødede syrnede mejeriprodukter, proteinpulver uden en masse tilsat sukker) og en smule sundt fedt og højst 25% af tallerkenen med stivelsesholdige fødevarer, såsom kogte kartofler, linser, bønner, kikærter, fuldkornspasta, brune ris o.s.v. Spis 1 tallerkenfuld til hvert hovedmåltid og overvej, om du har brug for dine mellemmåltider.
 5. Addresser stress og følelser. Begge dele kan forstyrre din appetitregulering og lede til overspisning samt spisning selvom du ikke er sulten. Så undersøg om der også er følelser og stress involveret. Hvornår er det dig der spiser og hvornår er det dine følelser eller stress, der leder til overspisning?
 6. Brug "tag-billeder-af-alt-du-spiser" tricket. Brug din smartphone til noget fornuftigt: Tag billeder af alt du spiser og drikker 3 dage i træk. Se på billederne af alt du har spist og drukket, når dagen er omme. Se om der er noget, du godt ved ikke er udpræget sundt og som du ikke spiser, fordi det gør en kæmpe forskel for din livskvalitet, som godt kunne erstattes med noget andet eller helt undlades. Og så gør det.

Hvis du gør det, og får det gjort til en vane at sætte ind på de områder på en måde, hvor det er noget du gør hver dag og ikke blot helt desperat i 4 eller 8 uger, så vil jeg vove at påstå, at du både får mere sundhed, vitalitet og energi og samtidig bibeholder eller får endnu mere nydelse og glæde i dit liv.

DEN FØRSTE MY BODY IS MY BOSS LIVE WORKSHOP PÅ FREDAG D. 3. JUNI

Could not find video with id 1703819. Maybe it was deleted?

På fredag holder vi den første live My Body Is My Boss workshop.

Den hedder "Happy, healthy and hot inden sommerferien".

Læg mærke til rækkefølgen af ordene. Det vigtigste for at føle sig lækker og dejlig, det er faktisk at være glad og sund og slet ikke at gå på en bikinikur.

Både sund i den forstand, at den mad du spiser samlet set er god for dig, men også sund i den forstand, at dit forhold til mad og det at spise er sundt og du ikke er panisk ræd for kalorier, kulhydrater, fedt, bælgfrugter eller hvad det nu måtte være.

Så det drejer sig ikke om, at du skal på en benhård kur, men at du skal finde frem til, hvad der gør dig så glad, at du stråler indefra og udefter.

Og ja, så er det en god ide at give din kost og træning et service eftersyn og rette. Ikke for at opnå magiske kropstransformationsmirakler på 4 uger, men for at finde frem til det, der vil virke for dig på den lange bane og der vil give dig mere energi og velvære lige her og nu.

NB: Workshoppen er altså kun for kvinder, da My Body Is My Boss kun er lavet for og til kvinder…

Tid: Fredag d. 3. juni kl. 13:00-17:00.

Sted: Kurhotel Skodsborg, Skodsborg Strandvej 139, 2942 Skodsborg.

Pris: 1 billet kr. 599,00. Kom to for kr. 998,00. Prisen inkluderer også snacks og en lille goodiebag samt undervisningsmaterialet.

LÆS MERE OM OG TILMELD DIG WORKSHOPPEN HER

KUN FOR KVINDER • FOREDRAG MED DET ALLERBEDSTE FRA ALLE KVINDERS SUNDHEDSBIBEL • TORSDAG D. 16. JUNI

Jeg holder atter et foredrag om kvindesundhed inden sommerferien, hvor jeg "serverer" de allerbedste godbidder fra Alle kvinders sundhedsbibel i et 2,5 timer langt aftenforedrag.

Så hvis du er kvinde og gerne vil have opskriften på både sundhed og skønhed indefra og udefter, så er dette foredraget for dig.

Der er ikke blot garanti, for at du kommer til at vide mere om sundhed og skønhed, men også at du kommer til at grine godt og grundigt.

Og latter giver jo de allersmukkeste smile/grine-rynker…


Tid: Torsdag d. 16. juni kl. 19:00-21:30

Sted: Lokale 1, Kulturhuset Indre By, Charlotte Ammundsens Plads 3, 1359 København K

Pris: 1 billet kr. 275,00, 3 billetter til kr. 250,00 hver, 4 billetter til kr. 225,00 hver. Køb et eksemplar af Alle kvinders sundhedsbibel samtidig med, at du bestiller billetten, så får du den til kr. 225,00 i stedet for kr. 299,95.

TILMELD DIG FOREDRAGET HER

Kan du ikke være med den aften? Foredraget findes også i en online udgave, hvis du ikke er i København eller ikke kan være med den aften.

KØB ONLINE UDGAVEN AF FOREDRAGET "KUN FOR KVINDER"

WORKSHOP: SAMSPILLET MELLEM KROP OG PSYKE • SØNDAG D. 19. JUNI

Workshoppen er lavet efter mit podcast min Niia, hvor vi talte om samspillet mellem krop og sind.

Den er for både privatpersoner og fagfolk, der gerne vil vide mere og blive endnu bedre til at udnytte samspillet mellem krop og psyke i stræben efter mere sundhed og velvære.

WORKSHOPPEN ER FOR DIG DER

 • Arbejder med kost, ernæring og biokemi der gerne vil have en større forståelse for psyke og følelsers rolle i sundhed.
 • Er kropsterapeut – Body-SDS, Manuvision e.l. – der gerne vil vide mere om hvordan psyke, kost og ernæring påvirker krop og fysik.
 • Arbejder med psyke, følelser og spiritualitet – psykolog, psykoterapeut, coach o.l. – der gerne vil vide, hvordan kost og ernæring påvirker sind og følelser
 • Arbejder/har arbejdet meget med dig selv enten med krop, kost eller psyke og gerne vil nå længere

PÅ WORKSHOPPEN LÆRER DU

 • En samlet model for hvordan krop og sind påvirker hinanden og faktisk slet ikke kan adskilles…især ikke når det kommer til behandling og heling.
 • Hvordan fysiske problemer kan have mentale og følelsesmæssige aspekter, der skal adresseres i lige så høj grad, som det også er vigtigt at se på kost, ernæring, motion og lignende fysiske og kropslige tiltag.
 • Hvordan mentale og følelsesmæssige problemer kan have fysiske og ernæringsmæssige aspekter, der skal adresseres i lige så høj grad som alt det psykiske og følelsesmæssige skal addresseres.
 • Helt konkrete tips til hvordan kost, ernæring og kosttilskud, kan gøre det nemmere at bearbejde og forløse mentale, følelsesmæssige og psykiske problemer.
 • Helt konkrete tips til, hvad du kan gøre psykisk, følelsesmæssigt og mentalt for at afhjælpe, håndtere og behandle kropslige og fysiske problemer.

DU GÅR FRA WORKSHOPPEN

 • Med en klar forståelse for hvordan fysiske problemer kan have mentale og psykiske aspekter, der skal adresseres og vice versa.
 • Som en bedre behandler, uanset om dit fokus er på de fysiske aspekter af sundhed eller det mentale og følelsesmæssige aspekter af sundhed.
 • Med en plan for, hvad du skal begynde at gøre fysisk, kostmæssigt og følelsesmæssigt, for at få det bedre og hjælpe din klienter.

Could not find video with id 1697565. Maybe it was deleted?

P.S. Det er videoen med fraklippene…for mere latter er altid godt.

Tid: Søndag d. 19. juni kl. 10:00-17:00

Sted: Lokale 1, Kulturhuset Indre By, Charlotte Ammundsens Plads 3, 1359 København K

Pris: kr. 2.495,00 for en billet, 2 billetter til kr. 1.997,50 hver. Early bird inden midnat søndag d. 5. juni: 1 billet for kr. 1.997,50, to billetter for kr. 1.750,00 hver.

LÆS MERE OM OG TILMELD DIG WORKSHOPPEN HER

KH og bon appetit,


Umahro a.k.a. The Danish Food Doctor

Sundhedsrevolutionær, køkkenrevolutionær, inspirator, sundheds-nørd, forelsket i mad, tidl. Adjunct Professor in Functional Medicine and Nutrition, trænings-freak, kogebogsforfatter og humørspreder.

FØLG MIG PÅKALENDEREN

ONLINE FOREDRAG OG WORKSHOPS

Hvis du ikke kan være med live, kan du også købe adgang til optagelserne af mine foredrag og workshops, så du kan se og høre dem online eller downloade dem.

SÅDAN GØR DU SELV NOGET VED FORDØJELSESPROBLEMER

SPIS DIG GLAD OG I BEDRE HUMØR

SPIS DIG TIL MINDRE ASTMA, HOSTE, IRRITATION, ÅNDEDRÆTSBESVÆR OG KLØE

SPORTSERNÆRING DER VIRKER!

DE 10 KOSTBUD • FÅ STYR PÅ SUND MED EN GANG FOR ALLE MED KOSTBUD DER VIRKER OG STOP FORVIRRINGEN!

BÆREDYGTIGT OG LANGTIDSHOLDBART VÆGTTAB UDEN HYSTERI OG HOKUS POKUS

KUN FOR KVINDER • DET BEDSTE FRA "ALLE KVINDERS SUNDHEDSBIBEL"

FÅ ALLE 7 ONLINE FOREDRAG PÅ EN GANG TIL EN GOD PRIS

Hvis du gerne vil have meget mere viden om sundhed, så kan du købe alle mine 7 foredrag online på en gang og få 40% rabat, fremfor hvis du købte foredragene hver for sig.

FÅ ALLE MINE 7 ONLINE FOREDRAG SAMLET TIL GOD PAKKEPRIS