From: Umahro Cadogan <hello@umahro.com>
Subject: TOPLEDERKUREN
TOPLEDERKUREN

Læser

Hvis en administrerende direktør bliver syg og må holde op med at arbejde (og det kommer ud i pressen), så kan virksomhedens aktieværdi falde med mere end 5% på 1 uge.

Hvis lederen er syg i flere måneder og derfor uarbejdsgydtig, så koster det 10-15%.

Hvis den administrerende direktør bliver så syg, at vedkommende må stoppe og erstattes, så taber en virksomhed op til 25% af sin aktieværdi.

Derfor er det helt essentielt at alle på ledelsesniveau faktisk er sunde og raske…og bliver ved med at være det i mange år endnu.

GØR VI DET GODT NOK?

Nutidens sundhedsprogrammer for topledere og nøglemedarbejdere er på ingen måde dårlige, men de kan nu laves meget bedre og meget mere effektive.

Heldigvis er fremtidens toplederprogrammer her allerede…og de bliver allerede brugt.

Jeg har allerede haft flere ledere, high performers og andre, der hele tiden skal være skarpe og peak performe igennem forløb, der har transformeret dem.

Skal du også være med?

Skal du også finde ud af, hvad der er din individuelle formel på vitalitet, energi, sundhed og evnen il at præstere og peak performe?

BOOK TID TIL EN FORHÅNDSSAMTALE OM DIN TOPLEDERKUR. RING TIL MARIA PÅ 31 32 97 70 eller send en mail på hello@umahro.com

DET KAN GØRES BEDRE

Ærlig talt, så er de fleste sundhedsprofiler og -programmer for ledelse, nøglepersoner og ansatte ikke up to date.

Standardparametrene vægt, livvidde, hoftevidde, blodtryk, total-kolesterol, LDL-kolesterol, HDL-kolesterol og triglycerider samt viden om rygning og alkoholforbrug er gode, men langt fra nok.

Hvis man blot går ud fra de parametre, så fanger man kun 50% af af dem, der får hjertekarproblemer. Og en hvis procentdel af dem hvis blodprøver og tal ser “forkerte” ud, kommer aldrig til at opleve problemer.

Det bør og kan gøres meget bedre. Langt mere avanceret og individuelt tilpasset.

GENETIK

Hvordan kommer du så videre?

Det gør du ved at tage højde for genetiske forskelle og inkludere langt mere sofistikerede og retvisende sundhedsprofiler.

Det er nu muligt at lave genprofiler, der siger noget om, hvilke livsstilsråd der er must do, fordi du er ekstra sårbar på bestemte områder (åreforkalkning, kræft, vægt, type II diabetes, knogleskørhed eller noget helt sjette).

Der hvor du er genetisk svag, er der ikke noget at rafle om eller diskutere; der skal du gøre dit allerbedste.

Eksempel: Alkohol (i små eller moderate mængder) er godt for hjertet og kredsløbet…eller i det mindste uskadeligt. For de fleste er svaret ja, man hvis du har genet ApoE4, så går den ikke. Hos folk med ApoE4, så bliver alkohol decideret skadeligt, fordi effekten i deres hjertekarsystem er anderledes end for størstedelen af verdens befolkning.

Det er jo også blevet “in” for topledere, andre folk med fart på og krævende karrierer og peak performere at dyrke ret hård og langvarig udholdenhedsidræt, såsom marathon, cykling og triathlon.

Men er det godt? Er det godt for dig?

Dine gener har noget at skulle have sagt.

Nogle folk er genetisk disponerede for skader, irritation og overbelastningstilstande, fordi deres kroppe simpelthen er ret langsomme til at genopbygge og reparere brusk, bindevæv, sener og ligamenter. Eller fordi deres immunforsvar overreagerer på stimuli, som f.eks. en 21 km løbetur, der jo er lidt hård for fødder og knæ.

Hvis du rent genetisk er i høj-risikogruppen for irritation, overbelastning, inflammation og smerte, så er det måske ikke den allerbedste ide, at lave klassikeren med at træne dig op til et marathon på 6 måneder eller op til en ironman på 1 år.

Du vil uden tvivl kunne få udholdenheden med, men hvad hjælper det, hvis dine knæ, hofter og akillessene går i stykker undervejs?

Eksempel: Der findes tre udgaver af genet COL1A1. COL1A1 påvirker produktionen af type I collagen, som der er en vigtig komponent i brusk, sener, ligamenter og faktisk også knogler.
En af udgaverne af COL1A1 gør, at der produceres meget mindre type I collagen end normalt. Hvis du så belaster sener, led, brusk og ligamenter med et meget højt træningsload, kan det blive svært for kroppen, at nå at reparere den slitage et hårdt og kontakt marathon- eller triathlonprogram kræver, hvis du skal træne sig op på h.h.v. 6 måneder eller 1 år.

MEGET MERE AVANCEREDE SUNDHEDSTESTS

Sundhedsproblemer skal fanges inden de opstår.

For det er bedre at kunne se, hvor der potentielt opstår problemer om 15-20 år, fremfor først at kunne se og gøre noget, når først der er kommet forhøjet blodtryk, åreforkalkning o.s.v.

Udover at du kan se hvor dine svagheder er, hvis du bruger genprofiler (og selvfølgelig også tager højde for familiehistorien i forhold til sygdomme), kan der laves meget mere avancerede, omfattende og individuelle undersøgelser.

Eksempel: Normalt måler man total-kolesterol, HDL-kolesterol, LDL-kolesterol og triglycerider. Og LDL-kolesterol er jo “ondt” ikke?
Nej, så enkelt er det slet ikke. Der findes flere forskellige typer LDL-kolesterol. Nogle af dem er faktisk neutrale, så de ikke er et problem i forhold til åreforkalkning. Den type LDL-kolesterol-partikler man kalder “små tætte” LDL-partikler er til gengæld ret problematiske. Det samme er iltet LDL-kolesterol.
Men den slags detaljer får man ikke med, hvis man blot måler LDL-kolesterol. En person med et helt fint LDL-kolesteroltal, kan faktisk være i farezonen, hvis en stor del af deres LDL-kolesterol er disse her “små tætte” LDL-partikler eller hvis det er iltet LDL-kolesterol.
Til gengæld kan en person med et højt LDL-kolesterol sagtens være ude af farezonen, hvis blot de ikke har synderlige mængder af “små tætte” LDL-partikler eller noget iltet LDL-kolesterol.

Så omfattende check af hjertekarsystemet kan gøres bedre endnu.

De skal måle alle de forskellige typer LDL-kolesterolpartikler…og faktisk også VLDL-kolesterol og IDL-kolesterol (ja, jeg skrev jo at standardmålingerne godt kan gøres mere omfattende og fintfølende). HDL-kolesterol skal selvfølgelig også måles.

INFLAMMATION

Og det er ikke en gang nok at måle alle de forskellige typer kolesterol-partikler.

Inflammation skal også checkes.

Inflammation er den respons kroppen og immunforsvaret kommer med, når “der skal bekæmpes fjender”. Helt klassisk er feber og betændelse, hvis man får en infektion.

Og det er også fint nok, faktisk nødvendigt for at dræbe en infektion eller få et sår til at hele. Men hvis nu kroppen reagerer på samme måde, blot uden en specifik fjende, så forekommer der blot slitage og skade på kroppen til ingen verdens nytte.

Kronisk inflammation på lavt blus er et helt grundlæggende problem i alle de sygdomme, vi døjer med i moderne industrisamfund.

Åreforkalkning, forhøjet blodtryk, type II diabetes, depression, astma, nældefeber, ledsmerter, irritabel tyktarm o.s.v. kan kun forekomme, når der først er kronisk systemisk, uspecifik inflammation.

Faktisk kan kolesterol-partikler slet ikke indgå i åreforkalkning, uden at der er inflammation i kroppen og kredsløbet.

Omega-3 fedtsyrer er jo betændelsesdæmpende og anti-inflammatoriske. Det er derfor inuitter kan have tårnhøje kolesteroltal, uden at få nogen form for åreforkalkning. Alle omega-3 fedtsyrerne i alle fiskene og havpattedyrene de spiser er anti-inflammatoriske og forhindrer åreforkalkning.

Derfor indeholder et ordentligt sundhedscheck også en screening for kronisk uspecifik inflammation.

FÅR DU NOK NÆRING?

Og sidst men ikke mindst, så skal et omfattende og effektivt sundhedscheck også indeholde en omfattende screening af din næringsstatus.

Eksempel: En direktør der er en af mine kunder, kommer til mig med flere problemer i 2012. Det største problem er, at han er syg 1 uge om måneden. Ikke bare lidt forkølelse eller ondt i halsen, men syg så han må ligge hjemme i sengen. Ikke særlig godt, når man er direktør og hovedaktionær i en virksomhed, der vokser og ekspanderer i udlandet.
Vi undersøgte mange ting. Hans næringsstofprofil viste bl.a. mangel på D-vitamin, zink og selen. De er alle ret vigtige for immunfunktionen, så no wonder, han tilranede sig alle forkølelser, lungebetændelser, halsbetændelser o.s.v. Efter 1 måned med ekstra selen, zink og D-vitamin havde han haft nul sygedage. Efter et halvt år på programmet, har han været forkølet to gange, men helt uden at måtte blive hjemme fra arbejde.

BOOK TID TIL EN FORHÅNDSSAMTALE OM DIN TOPLEDERKUR. RING TIL MARIA PÅ 31 32 97 70 eller send en mail på hello@umahro.com

HVORDAN FOREGÅR EN TOPLEDERKUR?

Toplederkuren har jeg både lavet for enkeltpersoner og ledelser.

Det vigtigste er afklaring og tilpasning, så inden vi overhovedet går igang, så laver vi en behovsanalyse, for at finde ud af helt essentielle ting:

  1. Hvad er problemerne og udfordringerne?
  2. Hvad er målene og hvordan kan vi måle/fastlå, hvornår målene er nået?
  3. Hvordan ser din/jeres hverdag ud, så vi laver et program der kan lade sig gøre rent praktisk.

Derefter laver jeg et forslag til et program eller et forløb, som vi tilpasser og så går vi igang.

Vi starter med en indledende konsultation (eller workshop hvis I er en gruppe) og kort derefter, bliver der taget blodprøver, kindskrab (så vi har lidt hudceller til at lave genprofiler), urinprøver, spytprøver m.m. så vi virkelig kan se, hvordan din krop fungerer, hvor vi skal sætte ind og hvordan vi skal sætte ind.

Og det gør vi så, ved at ændre kostvaner, optimere træning, optimere søvn, give dig ekstra næringsstoffer hvis du mangler dem og lave løsninger på de logistiske problemer der måtte være (hvordan får man f.eks. sund mad med sig, hvis man hele tiden rejser og er på farten?).

Vi mødes regelmæssigt, så jeg holder dig i ørerne og vi konstant tilpasser og optimere dit program.

Hvis du har behov for at komme med i køkkenet – eller at jeg kommer hjem i dit køkken og fjerner alt det ligegyldige og fylder op med det der skal være der – så gør vi det.

Efter 3 måneder gentester vi alt, der ikke så kønt ud første gang.

Og så retter vi yderligere ind på de områder, hvor vi ikke allerede har fået din krop tilbage i den optimale zone.

Og sådan bliver vi ved, indtil din krop og din hjerne er som en toptunet Ferrari.

Når vi først er nået dertil, så lægger vi en paln for, hvad vi skal gøre for at holde din nye peak performance tilstand vedlige.

Hvor længe vil du vente?

Hvornår vil du lave den bedste investering nogensinde, nemlig investeringen i dig selv?

Investeringen der gør, at du har det optimalt, minimerer din risiko for at blive syg senere hen og din værdi stiger ret så markant på dit arbejde.

BOOK TID TIL EN FORHÅNDSSAMTALE OM DIN TOPLEDERKUR. RING TIL MARIA PÅ 31 32 97 70 eller send en mail på hello@umahro.com

KH og bon appetit,

Umahro a.k.a. Fidel Gastro
Inspirator, sundheds-nørd, forelsket i mad, adjungeret professor i ernæring og Functional Medicine, træinings-freak, kogebogsforfatter og humørspreder

KALENDEREN

Se alle de arrangementer, som du selvfølgelig bør komme med til mindst 2 af…

MOTION OG STRESS: SYND ELLER FRELSE? • TORSDAG D. 21. MARTS

FÅ DET ALLERSUNDESTE 2013…DU FORTJENER DET • MANDAG D. 25. MARTS I KØBENHAVN

HJÆLP TIL SELVHJÆLP VED KRÆFT • TORSDAG D. 28. MARTS I ODENSE

KONSULTATIONER I ÅRHUS • FREDAG D. 29. MARTS

HJÆLP TIL SELVHJÆLP VED GIGT, LEDSMERTER, MUSKELSMERTER OG ANDRE KRONISKE SMERTE- OG BETÆNDELSESTILSTANDE I BEVÆGEAPPARATET • TIRSDAG D. 2. APRIL

HJÆLP TIL SELVHJÆLP VED KRONISK TARMBETÆNDELSE • TORSDAG D. 4. APRIL

HJÆLP TIL SELVHJÆLP VED PCOS, MENSTRUATIONSFORSTYRRELSER, INFERTILITET O.A. KVINDELIGE HORMONPROBLEMER • LØRDAG D. 6. APRIL

“HJERNEMAD • LUKKET FOREDRAG PÅ FORENINGEN HJERNEBARNETS ÅRSMØDE • SØNDAG D. 7. APRIL”

KONSULTATIONER I ÅRHUS • FREDAG D. 12. APRIL

FÅ DET ALLERSUNDESTE 2013…DU FORTJENER DET • FREDAG D. 12. APRIL I ÅRHUS

MADLAVNINGS- OG SUNDHEDSDAG FOR DEN RYTMISKE HØJSKOLE I VIG • LUKKET ARRANGEMENT • MANDAG D. 15. APRIL

FOREDRAG OM SKADESFOREBYGGELSE OG SMERTELINDRING GENNEM MADEN PÅ PERFORM BETTER TOUR 2013 I ÅLBORG • OM FORMIDDAGEN TORSDAG D. 26. APRIL

FOREDRAG OM PEAK PERFORMANCE OG SKADEFOREBYGGELSE GENNEM MADEN PÅ NEW LEVEL CONVENTION • OM EFTERMIDDAGEN TORSDAG D. 26. APRIL

FOREDRAG OM SKADESFOREBYGGELSE OG SMERTELINDRING GENNEM MADEN PÅ PERFORM BETTER TOUR 2013 I SVENDBORG • SØNDAG D. 5. MAJ

MOTION OG STRESS: SYND ELLER FRELSE? • TIRSDAG D. 7. MAJ • SILKEBORG

KONSULTATIONER I ÅRHUS • FREDAG D. 10. MAJ

FÅ DET ALLERSUNDESTE 2013…DU FORTJENER DET • FREDAG D. 10. MAJ I ÅRHUS

FOREDRAG OM SKADESFOREBYGGELSE OG SMERTELINDRING GENNEM MADEN PÅ PERFORM BETTER TOUR 2013 I KØBENHAVN • MANDAG D. 20. MAJ

HUSK MIN BLOG

Jeg blogger på blog.umahro.com.

Og jeg bliver snart aktiv blogger hos The Personalized Lifestyle Medicine Institute