From: Umahro Cadogan <hello@umahro.com>
Subject: Hvad er inflammation og hvornår er det skadeligt?

Undgå kronisk undtagelsestilstand

Hvad er inflammation og hvornår er det skadeligt?

Kære Læser,

I de forgående nyhedsbreve så vi på stress. I dette nyhedsbrev ser vi nærmere inflammation. Stress er nemlig en af de mange medvirkende faktorer til at trigge, fastholde og forværre inflammation.

Men hvad er inflammation og hvornår er det skadeligt?

I dette nyhedsbrev:

 • Hvad er inflammation? Hvornår er inflammation skadeligt?
 • Få styr på kronisk inflammation 
 • Få styr på hormonelle ubalancer
 • Bliv sundhedsrådgiver 

Hvad er inflammation? 

Inflammation er den reaktion, der sker, når din krop opfatter noget som værende en fare eller en trusselstilstand og igangsætter forsvars- eller nødværgemekanismer. Tænk på det som en slags undtagelsestilstand.

Hvis der sker en skade, f.eks. at du forstuver din ankel, så kommer der først inflammation og irritation, hvor hvide blodlegemer og andre dele af immunforsvaret og immunfunktionen går i gang med at nedbryde det ødelagte væv, så der kan blive plads til nyt væv og reparation. Og efter 72 timer er freden genoprettet, og skaden begynder at hele.

Så inflammation er godt og egentlig ret fantastisk, når der er styr på processen. For uden inflammation ville du ikke kunne nedkæmpe infektioner, kræftceller, hele efter skader eller reparere det forfald, der kommer med alderen og tiden.

Hvornår er inflammation skadeligt?

Hvis kontrollen med inflammation mistes er det som at have tændt et bål, man ikke kan slukke igen. Eller som at have sluppet hæren og tropperne løs uden at være i stand til at kalde dem tilbage, når fjenden er nedkæmpet og faren er ovre, og tropperne fortsætter med at angribe og bombe de uskyldige civile.

Mens din krop er i undtagelsestilstand for at gøre noget ved det, den opfatter som en fare, nedprioriteres de normale vedligeholdelsesprocesser med at genopbygge og restituere knogler, bindevæv, hjerneceller og alle de andre organer, celler og molekyler i din krop. Der sker også ændringer i din fysiologi og biokemi. Du får feber og får det generelt dårligt, du bliver træt, og dit humør ændres, blodsukkerreguleringen forringes, energiproduktionen i mitokondrierne falder, og stofskiftet mindskes, stressfølsomheden øges med tiden, og du risikerer, at der lagres mere bugfedt og organfedt.

Derfor er det vigtigt, at inflammationen slutter igen, når faren eller belastningen er håndteret, og at kroppen efter endt mission vender tilbage til sin normale tilstand. For den pris, der betales biologisk for inflammation, bliver stor med tiden og er kun værd at betale, hvis alternativet er værre.

Kronisk og ukontrolleret inflammation kan spille en rolle i stort set alle de sygdomme, helbredsproblemer og symptomer, der kan plage os. Hjerte-kar- og kredsløbssygdomme, kræft, fedme og overvægt, gigt, mange slags tarmproblemer, smerter i bevægeapparatet, psykiatrisk sygdom, atopisk sygdom (astma, eksem, nældefeber og høfeber), skader der ikke vil hele, kronisk træthedssyndrom, autoimmunsygdomme, ja, selv paradentose. Derfor er det vigtigt at sørge for, at der er god kontrol med inflammation, når der er sygdom, symptomer, gener og helbredsproblemer.

Der er flere faktorer der kan trigge inflammation. Stress er kun en af dem. Hvis du lider af kronisk inflammation, så er det vigtigt at finde ud at hvilke faktorer der har trigget din tilstand og er med til at fastholde og forværre dine symptomer. Det kan være noget af et detektivarbejde, især hvis der er flere faktorer i spil på én gang. Det ser vi nærmere på i næste nyhedsbrev.

Få styr på kronisk inflammation 

Døjer du med kronisk inflammation eller en autoimmun sygdom? Det kan f.eks. være gigt, kronisk tarmbetændelse, Hashimoto's, svær astma eller andet med voldsom inflammation?

Så tilmeld dig mit forløb "Fra syg til rask på 12 uger • Få styr på kronisk inflammation og autoimmunsygdomme" der starter d. 22. september. Med mig som din rådgiver og coach over 12 uger lærer du:

 • Hvad der sker under inflammation på godt og ondt…og hvad der går galt, når der opstår skadelig kronisk inflammation
 • Hvilke faktorer der kan være med til at trigge og fastholde kronisk inflammation og autoimmunitet
 • Inflammation og autoimmunitet i et Functional Medicine perspektiv
 • Hvad du selv kan gøre med antiinflammatorisk kost, ernæring, søvn, afstressning, motion og bevægelse for at få det bedre.

Så kom med på mit 12 ugers forløb, der starter d. 22 sep. Læs mere.

 

1.png 

Få styr på hormonelle ubalancer

Det kan f.eks. være PCOS, PMS, endometriose, overgangsalderen, knogleskørhed eller infertilitet?

Vil du vide mere om, hvordan du kan spise og leve dig til en bedre hormonbalance? Så se nærmere her.

Den 25. august starter jeg et forløb "FRA SYG TIL RASK PÅ 12 UGER • Få styr på din hormonbalance". Med mig som din rådgiver og coach over 12 uger lærer du:

 • Hvordan dit hormonsystem fungerer og bliver påvirket af kost, motion, miljø og stress
 • Hvordan du optimerer din hormonbalance ved hjælp af kost, ernæring, livsstil, motion, søvn, bevægelse, træning, afstressning og Functional Medicine
 • Hvordan stress fuldstændigt forstyrrer produktionen af kønshormoner og derfor skal under kontrol
 • Og meget mere...

Forløbet foregår både live og online. Vi er godt igang med at fylde holdet. Læs mere

 

Bliv sundhedsrådgiver 

Brænder du for at hjælpe andre til al den sundhed, glæde, energi og vitalitet, som de ønsker og fortjener?

Så bliv uddannet sundhedsrådgiver. Vi har endnu få pladser tilbage på hold 3, der starter d. 14 september. Reserver din plads i dag - det gør du ved at sende os din ansøgning (klik her).

Sundhedsrådgiveruddannelsen er for dig, der gerne vil hjælpe eller allerede hjælper mennesker med at blive sunde igen, forblive sunde eller blive endnu sundere gennem ændringer og optimering af kost, ernæring, motion og bevægelse, søvn, afstressning, livsstilsændringer og andre sunde tiltag.

Du lærer at bruge kost, ernæring, søvnoptimering, optimering af bevægelse og motion, afstressning og livsstilsændringer til at øge sundheden hos dem du hjælper, uanset om udgangspunktet er sygdom eller at de allerede er sunde. Du får Umahros viden og bedste redskaber fra 2 årtiers arbejde med sundhed med tusindvis af 1-til-1 konsultationer, foredrag, workshops, gruppeforløb og TV-programmer. 

Læs mere

Gratis informationsmøde • d. 25. juni

Vi afholder gratis informationsmøder, hvor du kan høre mere om uddannelsen, samt stille alle dine evt. afklarende spørgsmål. Det foregår d. 25. juni kl. 18:30-20:30 i vores domicil på Svanemøllevej 41, 2900 Hellerup. Tilmeld dig her.

Få min viden og mine bedste redskaber fra to årtiers arbejde med sundhed med tusindvis af 1-til-1 konsultationer, foredrag, workshops, gruppeforløb og TV-programmer. Hør hvad Louise Hundal (fra Hold 1), siger om sundhedsrådgiver uddannelsen:

 

 

ANSØG HER

Har du spørgsmål til uddannelsen så kontakt min uddannelsesansvarlige Julie Rohold på jr@umahro.com eller ring på 53 89 06 65. 

 

Jeg og mit team ønsker dig en skøn forårsweekend weekend.

De bedste hilsner,

Umahro Cadogan • Sundhedsfaglig direktør

Food can change your life

FraSygTilRaskBusinessPortrætArmeneOverkorsUdeFarve.jpeg