From: Umahro Cadogan <hello@umahro.com>
Subject: Kender du de 10 bud?

Altså de 10 kostbud - Få dem her!

Kære Læser,

Hvis du er lidt i tvivl om, hvad jeg mener, når jeg siger:

“Gennem maden du spiser, kan du enten tale meget pænt til din krop eller sige f<<%#k dig din nar!?”

Så læs med her – det er blot et eksempel på, hvordan du kan tale pænt til din krop ved at spise godt med grøntsager, bær og frugt hver dag 🥦🥑🍎

Risikoen for at dø af hjerte-kar- og kredsløbssygdomme, type II-diabetes og kræfttyper, hvor kosten spiller en rolle, ser ud til at stige med 10% for hver 100 gr., du IKKE får spist af de anbefalede 600 gr. grøntsager, bær og frugt dagligt.

Hvis du "kun" spiser 500 gr. grøntsager, bær og frugt dagligt gennem dit liv, er risikoen for at dø af en af de førnævnte velfærdssygdomme 10% højere, end den burde være. 


Hvordan kan jeg ellers tale pænt til min krop?

Du kan komme rigtig godt fra land ved at forholde dig til mine 10 kostbud (og min T-tallerkenmodel, du vil se på søndag)


De 10 kostbud er følgende:

1) Spis mindst 600 gr. grøntsager, bær og frugter hver dag. Spis hele farvespektret – en regnbue.

2) Spis protein af ordentlig kvalitet til alle måltider.

3) Skån din krop for al det tilsatte sukker – både det synlige, det usynlige og eventuelt det kunstige.

4) Sky ikke fedt – de rigtige fedtstoffer er sunde og nødvendige, så fokuser på type og kvalitet.

5) Spis bælgfrugter, nødder, frø og kerner hver eneste dag.

6) Hvis du spiser kornprodukter, så vælg fuldkornsprodukter og fuldgryn – de raffinerede korn er ikke lige så næringsrige.

7) Drik 1½-2 liter vand, ren grøntsagsjuice, grøntsagsjuice med lidt frugt i, grøn te, hvid te, sort te og urtete hver dag.

8) Spis som udgangspunkt regelmæssigt – spring ikke hovedmåltiderne over. Andre spisemønstre kan være relevante, hvis du er parat til det, du har et medicinsk behov eller det virker for dig.

9) Spis afbalancerede måltider med sundt fedt, kvalitetsprotein, “hele” kulhydrater og grøntsager – gerne så økologisk som muligt. Det gør du ved at spise efter T-tallerken-modellen og evt. ændre balancen efter dine behov.

10) Selv med så god mad, kan det være en god idé at tage en daglig multivitamin/mineral, et D-vitamintilskud, omega-3 fedtsyrer og eventuelt mælkesyrebakterier. 

Start med de kostbud, der er nemmest for dig at implementere i din hverdag, og lav om på din kost lidt efter lidt, indtil du følger alle 10 kostbud eller de fleste af dem.

Ønsker du dem mere uddybende, så kan du læse om dem i min bog Fra usund til sund, hvor du faktisk også kan få en grundig guide til T-tallerkenmodellen, som mange af jer elsker.

I min bog vil du få overblik over, hvad der giver mening for at gøre i forhold til sund kost, motion, bevægelse og livsstil.  


FÅ DEN LIGE NU FOR KUN 200 KR.    


Vil du høre mere om hvordan planterne taler sundhedenssprog til din krop?
Så lyt med i aften fra 19:00-20:00, når jeg holder et gratis webinar og snakker mere om hvorfor er det, at det er sundt at spise godt med grøntsager, bær og frugt?
At spise krydderier og krydderurter?
Bælgfrugter?

Få et indblik i nogle af de mekanismer, der gør at planter og vegetabilske fødevarer er sunde, bl.a. fytokemikalierne, der er plantestoffer, der ændrer vores biokemi og måden vores gener kommer til udtryk på.

Få et indblik i nogle af de mekanismer, der gør at planter og vegetabilske fødevarer er sunde, bl.a. fytokemikalierne, der er plantestoffer, der ændrer vores biokemi og måden vores gener kommer til udtryk på.

TILMELD DIG HER

De kærligste sommerhilsener 

Umahro ☀