From: Umahro • Food Can Change Your Life <hello@umahro.com>
Subject: [UMAHRO-JULEKALENDEREN 2016] INGEFÆR…EN ROD DER ER VENLIG OG IKKE BISSET! • 5. DECEMBER

[UMAHRO-JULEKALENDEREN 2016] INGEFÆR…EN ROD DER ER VENLIG OG IKKE BISSET! • 5. DECEMBER

[UMAHRO-JULEKALENDEREN 2016] INGEFÆR…EN ROD DER ER VENLIG OG IKKE BISSET! • 5. DECEMBER

Kære Læser,

I dag skal det handle om ingefær.

Sundt ved du jo nok allerede, at ingefær er.

Derudover smager det eminent, hvis ellers man ved, hvordan man skal bruge ingefær.

Så først noget om sundhed og så nogle af mine yndlingsopskrifter med instant-ingefær, jeg altid har stående i mit køleskab, så jeg kan få ingefær i maden.

INGEFÆR OG SUNDHEDEN

Ingefær er i bund og grund roden til alt godt.

Det er ikke blot smagen, der er genial: Din krop får også masser af gavnlige effekter af ingefær. Det er nok også derfor, at man har brug ingefær i mange tusinder år i Ayurvedisk medicin, i traditionel asiatisk medicin og endda Europa i græsk-arabisk folkemedicin i tiden før Romerriget.

Fordøjelsen

Ingefær er ret godt for fordøjelsen. Det kan både hjælpe på kvalme og oppustethed og på forstoppelse. Så uanset om det går for hurtigt eller for langsomt med mavsen (eller du føler at maden helst vil retur), er det værd at prøve med noget ingefær. Desuden stimulerer ingefær produktionen af mavesyre og fordøjelsesenzymer.

Smerter, inflammation og irritation

Ingefær har også en gavnlig effekt på inflammation, irritation og smerter. Gingerolerne, der også er ansvarlige for ingefærs karakteristiske smag, virker regulerende på produktionen af mange af de signalstoffer, der er med til at forårsage inflammation, smerter og irritation. Når der er en overproduktion af disse signalstoffer, f.eks. ved slidgigt eller en overbelastningsskade, så kommer irritationen og betændelsen. Ingefær sænker produktionen af disse signalstoffer, men hæmmer ikke produktionen fuldstændig, og kan derfor være en blid måde at behandle kroniske betændelses- og irritationstilstande i led, sener, muskler og andre dele af bevægeapparatet.

Det smarte ved blot at normalisere produktionen af de betændelsesfremmende signalstoffer, er at den risiko for mavesår, der er med smertestillende medicin, den undgås. Dog skal du være opmærksom på, at da ingefær er stærkt, så skal du selvfølgelig ikke spise meget store mængder, hvis du har mavesår i forvejen.

Så lidt som 10 gr frisk ingefær dagligt er nok til at gøre en forskel, om det er i maden, i the eller i juicen. Og tørret ingefær virker også godt.

Bedre blodgennemstrømning og varme i kroppen

Mange oplever bedre blodgennemstrømning og mere varme i kroppen, når de får godt med ingefær. Det man mener der sker, er at ingefær mindsker sammenklumpningen af blodplader. Når blodpladerne klumper sammen, mindskes blodgennemstrømningen. Så drik og spis godt med ingefær for at få varmen, når det er koldt udenfor eller du fryser alligevel. Dog skal du holde igen med ingefæren, hvis du ved, at du skal opereres inden for de næste 2 uger, da du ellers kan risikere af bløde mere under operationen.

OPSKRIFTER MED INGEFÆR

Når talen falder på ingefær, skal du selvfølgelig også have nogle af mine opskrifter med ingefær.

De gængse ingefærshot er jo på hele nettet, men

MIN YNDLINGSOPSKRIFT PÅ RÅMERINERET INGEFÆR FRA ALLE KVINDERS SUNDHEDSBIBEL

MINE YNDLINGSOPSKRIFTER PÅ RÅMARINERET INGEFÆR OG INGEFÆRKONCENTRAT FRA KØKKENREVOLUTION PÅ HØJE HÆLE

LÆS DE TIDLIGERE UMAHRO-JULEKALENDEREN-I-2016-NYHEDSBREVE

Kærlige hilsener og bon appetit,

Umahro

Food Can Change Your Life

FRA SYG TIL RASK • FRA USUND TIL SUND • FRA SUND TIL TOPPRÆSTATION • FOODPOWER

Foredrag • Rådgivning • Konsultationer og vejledning • Workshops • Bøger • E-bøger • E-learning • Opskrifter • Supervision af fagfolk • Uddannelse og undervisning

Sundhedsrevolutionær, køkkenrevolutionær, inspirator, sundheds-nørd, forelsket i mad, tidl. Adjunct Professor in Functional Medicine and Nutrition, trænings-freak, kogebogsforfatter og humørspreder.

FØLG MIG PÅ


KALENDEREN

BOOK MIG TIL ET FOREDRAG, WORKSHOP, SOM ORDSTYRER ELLER SOM KONFERENCIER

Book mig til et foredrag eller en workshop á la dem i kalenderen eller et af mine bestsellerforedrag for virksomheder, institutioner og organisationer "Fra usund til sund", "Fra syg til rask", "Fra sund til toppræstation" eller "Hjernemad".

Eller brug mig som ordstyrer eller konferencier til events om sundhed, mad, ernæring og toppræstation.

Skriv på foredrag@umahro.com og fortæl hvilket foredrag/emne, du godt kunne tænke dig, hvornår og hvorhenne, hvor mange deltagere og i hvilken sammenhæng. Så får vi os en snak om, hvordan og hvorvidt jeg kan holde det hel rette foredrag eller workshop for dig/jer og bagefter får du et uforpligtende tilbud.