FUNCTIONAL MEDICINE TO THE RESCUE VED ADD

Image 19-09-2022 at 22.49

"Jeg føler virkeligt det her virker! Tak 🥰😎" var feedback efter en uge.

En af mine klienter i klinikken med ADD, har tidligere kun kunnet opnå effekt med medicinering … og det tog lang tid, at finde frem til noget medicin, der virkede uden bivirkninger der overdøvede effekten.

Og vedkommende har prøvet kostændringer og kosttilskud.

Vi valgte at lave en neurotransmitterprofil via en urinprøve. Der var et billede, der matchede både en ADD-diagnose og de specifikke problemer og symptomer, min klient har kæmpet med.

Men her er alle catecholaminerne (dopamin, noradrenalin og adrenalin) lave. Catecholaminerne er en gruppe af stimulerende neurotransmittere. Og fenylalanin og tyrosin – de aminosyrer der er byggematerialet for alle catecholaminerne – er alle lave.

Der er også lav histamin. I hjernen har histamin en opkvikkende virkning. Forhøjede niveauer kan spille en rolle i urolighed og hyperaktivitet og endda angst; lave niveauer kan være forbundet med træthed og manglende drive.

Og indikation på lav serotonin.

Desuden er der forhøjede niveauer af gamma-amino-butyratsyre (GABA), der er en beroligende neurotransmitter.

Og det matcher ADD ret godt.

Vi har nu testet at give tilskud af de aminosyrer, der er lave i testen samt histidin (for at øge produktionen af histamin) og 5-hydroxytryptophan for at understøtte produktionen af serotonin. Og efter en uge er feedback: "Jeg føler virkeligt det her virker! Tak 🥰😎"

Fremtiden vil vise, om det kan klares "kun" med aminosyrer og næringsstoffer eller om det vil være en kombination af medicin og kosttilskud, der virker bedst.

Men det vigtigste er, at min klient nu har fået redskaber til selv at kunne gøre noget ved sin ADD, og fungere bedre.

Hvis du gerne vil have hjælp til selv at gøre noget ved dine helbredsproblemer, så book et sundhedsforløb eller en konsultation.

Og hvis du har spørgsmål om konsultationer og forløb, eller om tests af neurotransmittere m.m., så skriv på hello@umahro.com eller ring på 53536121.

JEG ER GÆST I EPISODE 13. AF MARIE STEENBERGERS PODCAST "DET BLINDE PUNKT"
KEEP ON MOVIN' • 1. DECEMBER • JULEKALENDER 2022

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!