NÅR STRESS FORVÆRRER INFLAMMATION

En ting er at stress kan få en til at ryge op i det røde felt eller at gå helt i sort, men vidste du, at nogle gange, så kan stress få din krop til at “gakke-ud” på andre måder, f.eks. ved at inflammation opstår eller kronisk inflammation der ulmer, det løber helt løbsk?

I dag har jeg været i klinikken. En af mine klienter er en ung mand i 20ne (de ord må jeg godt bruge som en “gammel” 45-årig mand). Han har type I diabetes og kronisk tarmbetændelse. Og over det sidste 1,5 år har vi fået meget bedre styr på både blodsukker (langtidsblodsukkeret har vi fået ned i 30ne) og også stabiliseret hans kroniske tarmbetændelse.

Han har også fået meget mere energi og overskud til livet og arbejde.

Men vi fik et chok!

Han fik lavet en coloscopi fornylig, hvor der viste sig at være ret megen inflammation og betændelse.

Meget mere end hans symptomer og almentilstand antydede.

Og hvordan hulen var det sket?

Jo, her fra det sene forår og henover sommeren, der har han arbejdet rigtig meget. Faktisk for meget. Ikke med noget, der gjorde ham ked af det eller stressede ham som sådan.

Men det var helt klart mere end et mandag-fredag 37-timers job, fordi han er skide dygtig, og fik en masse ekstra opgaver og ansvar, som han har løftet og forvaltet til UG.

Men han har ikke haft megen tid til at ro og hvile, og har heller ikke fået sovet nok i perioden.
Og det var åbenbart for meget. Men i stedet for at han gik ned med stress eller følte sig rigtig stresset sådan psykologisk, så var det hans tarmsystem hvorfra der kom en ret kraftig reaktion.

Så nu er der to måneders fuldstændig ro, ekstra medicinering og opgradering af de kost- og ernæringstiltag, vi allerede har haft succes med … indtil stressbelastningen blev for stor.

 

LÆS MERE OM OG BOOK EN KONSULTATION ELLER ET SUNDHEDSFORLØB

ONE THIRTY LABS PODCAST • VARMETERAPI OG SUNDHED
"BADE I UNGDOMMENS KILDE" HJÆLPER … OGSÅ VED SCLEROSE

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!