DIÆT GØR VIRKELIG EN FORSKEL

jeg har haft collitis i 7 år, og har gradvis måttet tage stærkere medicin for at holde symptomerne nede. Efterhånden er det gået op for mig, at medicinen bringer mit immunsystem ud af balance – jeg udviklede bl.a. allergi overfor kat, parfume og pollen. Jeg var begyndt at tro, at jeg havde fibromyalgi, for jeg havde ondt i alle muskler og led og var unaturligt træt. Jeg testede min biologiske alder til +4 år.

Da jeg hørte Umahros historie – via kogebøger + hjemmeside - besluttede jeg mig for at droppe medicinen og forsøge at spise mig rask! Derfor søgte jeg assistance fra Umahro.

Workshoppen ”Hjælp til selvhjælp ved kronisk tarmbetændelse” gav mig den første indsigt i hvilke mangfoldige årsager, der kan være til mit sygdomsbillede, og det gav mig en metode til at undersøge årsagerne.

Den personlige konsultation hos Umahro gav mig en mere defineret strategi i forhold til, hvad jeg selv kan gøre for at fastholde fremskridtene.

Jeg har omlagt min livsstil, så jeg undgår kaffe, slik, brød, mælk, ris og kartofler – og i høj grad laver min egen mad fra grunden, så vidt muligt økologisk.

Samtidig spiser jeg et væld af betændelsesdæmpende urter og krydderier samt en del vitaminer. Dette har forandret min grundstemning fra noget nær depressiv – til glæde og langt større fysisk og psykisk overskud.

Jeg har aldrig haft det så godt! Jeg har smidt 8 overflødige kg på 2 måneder, og min biologiske alder er nu minus 8 år.

En kikkert-undersøgelse hos en mavetarm-specialist viste, at jeg havde Helicobacter pylori (bakterien som kan give mavesår) i tyndtarmen. Disse bakterier har været med til at svække mit immunforsvar. En uges hård antibiotika-kur har fjernet dem!

Undersøgelsen viste desuden, at jeg har cøliaki, og altså ikke tåler gluten – som findes i hvede, rug og byg, og derved i temmelig mange almindelige madvarer.

Videre er jeg blevet opmærksom på, at mit D-vitamin-niveau har ligget nær bundgrænsen – mine tal ved blodprøven var 57, og dette tal skal (ifølge Umahro) være +100 for at have nogen positiv effekt på immunsystemet. En meget nem måde at få det bedre på, har været at øge min D-vitamin-dosis.

Sygdommen er ikke væk, men den er fuldstændig under kontrol, og jeg lærer fra dag til dag mere og mere om, hvad jeg kan tåle og hvad jeg ikke tåler.

Jeg vil råde andre patienter med kronisk tarmbetændelse til at gøre alle de små ting, der under alle omstændigheder hjælper, som de fremgår af Umahros 10 kostbud.

Det er også godt at træne fysisk, at meditere – og for mit vedkommende har rolfing været nyttigt.

Og så vil jeg anbefale at forsøge at afdække de specifikke årsagen til din sygdom.

Min erfaring med det offentlige ambulatorium, jeg var tilknyttet, er dårlige; her er medicin eneste behandlingsform, og holdningen er ukritisk.

I min journal står direkte skrevet, at jeg er blevet gjort opmærksom på, at ”diæt ikke virker”. Men det gør det!

- Henrik Biering

FRA UDSIGT TIL ENDNU EN TARMOPERATION TIL AT BLIVE HELT SYMPTOMFRI
EN DAG I EN SUNDHEDSEKSPERTS LIV • PORTRÆT AF MATHILDA MORTENSEN • 05.06.2015

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!