FRA UDSIGT TIL ENDNU EN TARMOPERATION TIL AT BLIVE HELT SYMPTOMFRI

Som barn døjede jeg med forstoppelse og smerter i tarmen, og fik ordineret afføringsmedicin ofte allerede som ganske ung. Vi spiste masser af grønt og sund mad og jeg legede altid udenfor enten i haven eller i skoven. Klatrede i træer, løb i skoven mm. Så det var ikke forstoppelse p.g.a. fysisk inaktivitet eller usund mad. Jeg fortsatte den sunde livsstil som teenager og begyndte at løbetræne samt dyrke fitness. Men problemerne forværredes og jeg måtte tage klyx 2 [afføringsmiddel der sprøjtes direkte op i endetarmen for fremkalde afføring] gange dagligt samt afføringsmedicin. Fra jeg var 18 år ti jeg blev 30 år, isolerede jeg mig meget fra sociale aktiviteter og havde kun løse forhold. Var ganske enkelt bange for at "folk skulle opdage" min hemmelighed.

Der blev foretaget mange undersøgelser på diverse sygehuse, der viste en beskadiget og medtaget tyktarm men lægerne var afventende overfor at skulle operere p.g.a. min alder. I 2002 får jeg foretaget fjernet store dele af tyktarmen, hvorefter tyndtarmen, resten af tyktarmen og endetarmen sættes sammen, men jeg får tarmslyng kort efter og får foretaget en akut operation, hvor der fjernes arvæv og vedhæftninger.

Den resterende tyktarm fungerer ikke optimalt og der forekommer jævnlige forstoppelser. I 2003 indlægges et elstimulationssystem på nerverod, uden effekt [der sættes en elektrode ind, der skal stimulere nerverne, der styrer glatmuskulaturen i tyktarmen, så der holdes gang i peristaltikken]. Derfor fjernes det stort set resten af tyktarmen ved en operation i 2004 tyktarmen (kun 10 cm bliver tilbage).

I løbet af de næste seks år tiltager problemerne og der forekommer daglige forstoppelser samt jævnlige optakt til tarmslyng, der kræver medicinsk behandling og hospitalsbesøg samt indlæggelser. I perioden 2013 til 2015 må der årligt opereres for at fjerne hæmorrider. Det kræver fuld narkose hver gang.

P.g.a tilbagevendende akutte tarmslyng hver 3-4 måned, besluttes det at åbne tarmen op igen i 2016, for at fjerne evt. sammenvoksningen på tarmen. Man finder ingen sammenvoksningen, men derimod konstateres knuder på tyndtarmen. Tarmen er udspilet og "faldet ud af" beskyttende fedtpose. Der tilbydes operation; enten stomi eller en kunstig endetarm.

Jeg siger nej tak i første omgang og finder frem til Umahro, i håbet om, at der kan gøres noget med kost og ernæring, så der ikke skal flere operationer til. Vi ændrer kosten, så den bliver fiberrig, men også meget fin i konsistensen, så alle grøntsager enten juices, blendes, pureres eller laves til supper, nødder og mandler laves til nøddemælk eller nøddesmør o.s.v.

Vi går i gang med at omfattende program med tilskud af probiotika og præbiotika samt næringsstoffer, der virker helende på tarmslimhinden og mindsker inflammation samt tilskud af kortkædede fedtsyrer, der er en vigtig energikilde for tarmoverfladen. Samtidig tager vi en afføringsprøve der analyseres i udlandet, der viser en ret medtaget normalflora hvor 2 ud af de 7 hovedgrupper af normale tarmbakterier slet ikke er at finde samt overvækst af atypiske bakterier og svamp. Vi gør yderligere tiltag og jeg får bl.a. en kur mod svamp med receptpligtig medicin fra læge og yderligere justering af mine tilskud med probiotika.

Desuden viser det sig, at min produktion af mavesyre er for lav. Det adresseres også med et tilskud af mavesyre til måltiderne, hvilket øjeblikkeligt hjælper på fordøjelsen af tungere mad.

2 måneder efter opstart på programmet hos Umahro er jeg symptomfri og oplever hverken forstoppelse eller tarmslyng.

½ år efter er jeg stadig symptomfri og et generelt meget bedre heldbred, overskud og glæde i hverdagen.

JEG HAR FÅET MERE ENERGI OG BEDRE KONCENTRATION
DIÆT GØR VIRKELIG EN FORSKEL

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!